Decret 117/2008, de 24 d'octubre, de modificació del Decret 15/1997, de 23 de gener, pel qual es crea i regula la Xarxa de Vigilància Epidemiològica en la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 117/2008, de 24 d'octubre, de modificació del Decret 15/1997, de 23 de gener, pel qual es crea i regula la Xarxa de Vigilància Epidemiològica en la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Des de la creació de la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de les Illes Balears l'any 1998, regulada pel Decret 15/1997, de 23 de gener, han aparegut nous reptes en la salut pública que exigeixen una adaptació d'aquesta Xarxa. El 2003 ja es va introduir una modificació del Decret 15/1997, relativa a la vigilància del xarampió, les noves infeccions per virus de la immunodeficiència humana (VIH) i la malaltia de Creutzfeldt-Jacob, mitjançant el Decret 19/2003, de dia 28 de febrer, pel qual es modifica el Decret 15/1997, de 23 de gener, i es crea el sistema d'informació de noves infeccions per VIH, encara que s'hagin de tenir en compte altres normatives i noves circumstàncies epidemiològiques.

Per una part, cal adaptar-se a les decisions de la Unió Europea sobre vigilància de malalties transmissibles:

-- La Decisió núm. 2119/98/CE del Parlament Europeu i del Consell de 24 de setembre de 1998, per la qual es crea una xarxa de vigilància epidemiològica i de control de les malalties transmissibles a la Comunitat.

-- La Decisió de la Comissió núm. 2003/534/CE de 17 de juliol de 2003, per la qual es modifica la Decisió núm. 2119/98/CE del Parlament Europeu i del Consell.

-- La Decisió 2000/96/CE, pel que fa referència a les malalties transmissibles esmentades en aquestes decisions, i es modifica la Decisió 2002/253/CE, pel que respecta a les definicions de casos per a les malalties transmissibles.

Per altra part, cal adaptar la normativa als plans específics per lluitar contra determinades malalties, com el Pla d'Eradicació de la Poliomielitis o el Pla Estratègic Integrat per Eliminar el Xarampió i Prevenir la Infecció Congènita per Rubèola.

Aquestes decisions, l'emergència d'algunes malalties greus i la introducció de patògens en àmbits geogràfics i socioeconòmics semblants al nostre, que abans no hi eren, obliguen a vigilar algunes d'aquestes infeccions o a modificarne la vigilància actual.

D'una altra part, tot i l'eradicació de la verola l'any 1980, l'OMS la inclou en el Reglament sanitari internacional entre les malalties de notificació urgent, a causa de la conservació de soques de virus de la vacuna a certs laboratoris i el consegüent risc de difusió de la malaltia. Això obliga a reintroduir-la a la llista de malalties de declaració obligatòria.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR