Decret 61/2010, de 23 d'abril, pel qual es regulen la composició, l'organització i el funcionament del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració
Rango de LeyDecret

Decret 61/2010, de 23 d'abril, pel qual es regulen la composició, l'organització i el funcionament del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears Preàmbul L'article 50 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, disposa que sempre que sigui possible les decisions relatives al sistema de serveis socials s'han de prendre amb la participació de la ciutadania. També assenyala que la finalitat de la participació és integrar la deliberació entre les administracions i els diversos actors de la societat civil en els processos de presa de decisions, amb la finalitat de millorar el sistema de serveis socials i enfortir el capital social.

Per fer efectiva la participació social, entre altres mesures, la Llei 4/2009 crea el Consell de Serveis Socials de les Illes Balears com a òrgan consultiu i de participació social en matèria de serveis socials en l'àmbit de les Illes Balears.

L'article 55 de la norma esmentada disposa que s'han de regular reglamentàriament l'organització i el funcionament, el sistema de presa d'acords, i la composició, el nombre de membres i el sistema de designació i substitució del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears.

El mateix article 51.4 estableix que per aconseguir la paritat de gènere, els òrgans de participació cívica que crea aquesta Llei han de procurar que els membres representin dones i homes, de manera que cap dels dos sexes tengui una representació inferior al 40 % sobre el total de membres de cada òrgan de participació.

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració disposa de diferents òrgans consultius de caràcter sectorial, i el que es pretén amb la creació del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears és mantenir-ne i potenciar-ne la tasca propiciant un espai de trobada i anàlisi intersectorial, sumant-hi la resta de sectors que no tenen espais propis, i possibilitant, en conseqüència, un debat general sobre els serveis socials en els seus aspectes estratègics i de planificació global.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, d'acord amb el Consell Consultiu i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 23 d'abril de 2010,

DECRET Capítol I Disposicions generals Article 1

Naturalesa i adscripció 1. El Consell de Serveis Socials de les Illes Balears és un òrgan de naturalesa col·legiada i caràcter consultiu, la finalitat del qual és promoure i facilitar la participació social en matèria de serveis socials en l'àmbit de les Illes Balears.

  1. El Consell de Serveis Socials de les Illes Balears s'adscriu a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració.

Article 2

Règim jurídic 1. Quant a les actuacions, la composició i el funcionament, el Consell de Serveis Socials de les Illes Balears s'ha d'ajustar al que disposa aquest Decret.

  1. En tot el que no regula aquest Decret, s'ha d'aplicar el que disposen en matèria d'òrgans col·legiats el capítol V del títol II de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i el capítol II del títol II de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 3

Funcions del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears Corresponen al Consell de Serveis Socials de les Illes Balears les funcions següents:

  1. Deliberar sobre la situació i l'orientació general dels serveis socials a les Illes Balears.

  2. Emetre un informe anual sobre l'estat dels serveis socials i trametre'l al Govern perquè en doni compte al Parlament.

  3. Debatre sobre els projectes de normativa general autonòmica i els projectes de plans d'actuació, plans sectorials i plans estratègics en matèria de serveis socials d'àmbit autonòmic abans que s'aprovin, i emetre'n els informes preceptius.

  4. Debatre sobre els avantprojectes autonòmics de pressupost i la seva liquidació, i sobre la cartera de serveis socials de l'Administració autonòmica, i emetre'n informes.

  5. Fer el seguiment de l'execució dels plans, els programes i els pressuposts d'àmbit autonòmic.

  6. Formular propostes i recomanacions per millorar la prestació dels serveis socials.

  7. Deliberar sobre les qüestions que la consellera d'Afers Socials,

    Promoció i Immigració sotmeti a la seva consideració.

  8. Fer públics els seus informes.

  9. Valorar l'evolució dels diferents instruments de planificació.

  10. Exercir les funcions que li atribueixin les lleis o els reglaments.

    Capítol II Composició Article 4

    Composició La composició del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears és la següent:

  11. El president o la presidenta.

  12. El secretari o la secretària.

  13. Els vocals.

Article 5

El president o la presidenta La consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració presideix el Consell de Serveis Socials de les Illes Balears.

Article 6

El secretari o la secretària Ha d'actuar com a secretari o secretària del Consell de Serveis Socials de les Illes Balears una persona que sigui funcionària adscrita a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració. L'ha de designar el president o la presidenta del Consell.

Article 7

Vocals El Consell de Serveis Socials de les Illes Balears està compost pels vocals següents:

  1. Govern de les Illes Balears:

    1r. Dos directors o dues directores generals de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, que substitueixen el president o la presidenta en cas d'absència.

    2n. Una persona en representació de la Conselleria d'Economia i Hisenda.

    3r. Una persona en representació de la Conselleria de Salut i Consum.

  2. Resta d'administracions públiques:

    1r. Una persona en representació de cada consell insular.

    2n. Una persona en representació de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears.

    3r. Una persona en representació de l'Ajuntament de Palma.

  3. Col·legis professionals:

    1r. Una persona en representació del Col·legi Oficial de Metges.

    2n.Una persona en representació del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR