Decret 42/2010, de 5 de març, que modifica el Decret 41/2004, de 23 d'abril, pel qual es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 42/2010, de 5 de març, que modifica el Decret 41/2004, de 23 d'abril, pel qual es regulen les compensacions per desplaçament dels usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears.

El Decret 41/2004, de 23 d'abril, estableix la regulació del procediment per a la percepció de les compensacions que, en concepte de dietes i transport, poden sol·licitar els beneficiaris de l'assistència sanitària de la Seguretat Social que siguin usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears, en el cas que s'hagin de desplaçar per rebre assistència sanitària a centres, serveis o establiments radicats fora de l'àrea de salut de la seva localitat de residència.

Aquest Decret es va modificar mitjançant Decret 31/2008, de 14 de març, que introduí, com a compensacions per desplaçament dels usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears, les despeses necessàries que facin possible els trasllats en els casos de defunció.

A l'article 1 del Decret 41/2004, s'estableix com a objecte d'aquest, la regulació del procediment per a la percepció de les compensacions que, en concepte de dietes i transport, puguin sol·licitar els beneficiaris de l'assistència sanitària de la Seguretat Social que siguin usuaris del Servei de Salut de les Illes Balears, en el cas que s'hagin de desplaçar per rebre assistència sanitària a centres, serveis o establiments radicats fora de l'àrea de salut de la seva localitat de residència.

A l'article 2 del mateix Decret 41/2004 s'estableixen, a efectes d'aquest, les definicions de `dieta' i `transport'.

Ja que el trasllat, en els casos de persones que s'hagin desplaçat per rebre assistència sanitària a centres, serveis o establiments radicats fora de l'illa on estigui establerta l'àrea de salut de la seva localitat de residència, genera una sèrie de despeses ineludibles pel fet d'haver de romandre al lloc on es rebi l'assistència sanitària, a part de les pròpies del trasllat en si mateix, es fa necessari que es recullin dins les despeses compensables.

Per tot això i amb la finalitat de garantir els principis d'igualtat, accessibilitat i mobilitat, recollits a la Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears i altres disposicions que en resultin d'aplicació i, en concret, l'article 19

  1. de la Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears, resulta necessari establir com a despeses compensables les produïdes per la pernoctació en el lloc on es rebi l'assistència sanitària, per tant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR