Decret 146/2007, de 21 de desembre, pel qual es regula la posada en servei de les instal·lacions per a subministrament d'aigua en els edificis

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de ComerC, induStria i Energia
Rango de LeyDecret

Decret 146/2007, de 21 de desembre, pel qual es regula la posada en servei de les instal·lacions per a subministrament d'aigua en els edificis El Reial decret 314/2006, de 17 de març, que aprova el Codi tècnic de l'edificació, regula les instal·lacions de subministrament d'aigua i deroga l'Ordre del ministre d'Indústria de 9 de desembre de 1975 per la qual s'aprovaren les Normes bàsiques per a instal·lacions interiors de subministrament d'aigua. No obstant això, el Codi tècnic de l'edificació no estableix el procediment per a la posada en servei de les instal·lacions d'aigua i tampoc no regula els professionals ni les empreses instal·ladores que poden fer les instal·lacions, si bé indica que l'empresa instal·ladora està obligada a efectuar les proves de resistència mecànica i estanquitat a les instal·lacions.

D'altra banda, el Decret 55/2006, de 23 de juny, pel qual s'estableix el sistema de mesures per a la instal·lació obligatòria de comptadors individuals i fontaneria de baix consum i estalviadora d'aigua, també deroga les Normes bàsiques per a instal·lacions interiors de subministrament d'aigua i estableix la necessitat de lliurar a la persona abonada un butlletí d'instal·lació per contractar el subministrament d'aigua.

El Decret 4/2006, de 27 de gener, pel qual es regulen els requisits i el procediment per a l'obtenció de determinades acreditacions professionals, i l'autorització i acreditació d'entitats de formació per impartir cursos d'instal·ladors i mantenidors, estableix els requisits i el procediment administratiu per a l'obtenció del carnet d'instal·lador de fontaneria.

Per altra banda, algunes companyies subministradores d'aigua disposen de normes particulars aprovades per la Direcció General d'Indústria dins l'àmbit de les Normes bàsiques per a instal·lacions interiors de subministrament d'aigua, i és convenient que s'adaptin al nou Codi tècnic de l'edificació.

Per tot això, és necessari regular la posada en servei de les instal·lacions d'aigua i l'àmbit d'actuació de les empreses instal·ladores, a fi de determinar la competència i la responsabilitat per executar-les.

D'acord amb el que fixa l'article 30.34 de l'Estatut d'autonomia, segons la nova redacció establerta per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva en matèria d'indústria, sens perjudici del que determinin les normes de l'Estat per raons de seguretat, sanitàries o d'interès militar i les normes relacionades amb les indústries subjectes a la legislació de mines, hidrocarburs o energia nuclear. L'exercici de la competència s'ha de realitzar d'acord amb les bases i l'ordenació de l'activitat econòmica general.

En virtut d'això, d'acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears, a proposta de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 21 de desembre de 2007,

DECRET CAPÍTOL I Disposicions generals Article 1

Objecte L'objecte d'aquest Decret és regular la posada en servei de les instal·lacions per al subministrament d'aigua (en endavant, instal·lacions de fontaneria) i regular l'àmbit d'actuació de les empreses instal·ladores.

Article 2

Àmbit d'aplicació Aquest Decret s'ha d'aplicar a totes les instal·lacions de fontaneria en els edificis de nova planta, a les ampliacions, les modificacions, les reformes o les rehabilitacions de les instal·lacions en edificis existents quan s'ampliï el nombre EXT.

o la capacitat dels aparells receptors existents a la instal·lació, com també a les instal·lacions de caràcter provisional per a les obres, sempre que es realitzin dins el territori de les Illes Balears.

CAPÍTOL II Instal·lacions Article 3

Tipus d'instal·lació als efectes de tramitació A l'efecte de la tramitació prevista en aquest Decret, s'entén per instal·lació de fontaneria la instal·lació d'aigua freda i la instal·lació de distribució d'aigua calenta. Es distingeixen els dos tipus d'instal·lacions següents:

tipus A i tipus B.

  1. Per instal·lacions de tipus A s'entenen les instal·lacions d'aigua que estiguin integrades en un edifici de nova planta o en un edifici sotmès a una rehabilitació integral, i que tenguin més d'un comptador divisionari.

  2. Per instal·lacions de tipus B s'entenen totes les no incloses en les instal·lacions de tipus A.

Article 4

Projecte tècnic de les instal·lacions Les instal·lacions que es trobin dins l'àmbit...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR