Decret 89/2010, de 9 de juliol, pel qual es regula la creació del Comitè de Gerència del sistema de gestió per processos

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyDecret

Decret 89/2010, de 9 de juliol, pel qual es regula la creació del Comitè de Gerència del sistema de gestió per processos El dia 8 de maig de 2009 es va aprovar l'Acord del Consell de Govern mitjançant el qual, entre d'altres qüestions, es creava un grup d'impuls per a la simplificació i la reducció de càrregues administratives, encarregat de l'estudi, el disseny i la posada en marxa d'actuacions de l'àmbit de la gestió per processos amb l'objectiu últim de l'agilitació de tramitacions administratives (BOIB núm. 73 ext., de 20 de maig).

El dia 18 de desembre de 2009 es va aprovar l'Acord del Consell de Govern per posar en marxa el sistema de gestió per processos a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Aquest Acord, entre d'altres qüestions, determinava que correspon a la Conselleria de Presidència la coordinació i el seguiment del sistema de gestió per processos, entenent per procés el conjunt d'activitats interrelacionades que, a partir d'una o diverses entrades, donen lloc a una o diverses sortides amb un valor afegit i un resultat que satisfaci els requeriments del client al qual va adreçat, tant intern com extern.

Entre els processos que configuren la gestió de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com de qualsevol altra, n'hi ha un gran nombre que són transversals, és a dir, afecten més d'una conselleria, o s'entén que necessiten una figura de propietari d'àmbit més ampli, tant per qüestió de matèria com d'especificitat tècnica.

És imprescindible en un sistema de gestió per processos definir la figura del propietari, el qual ha de ser l'encarregat de supervisar i controlar els processos dels quals exerceix aquesta funció, és a dir, el responsable del seu funcionament correcte. En el cas dels processos que afecten una única conselleria, el seu propietari n'ha de ser el titular. Quan siguin transversals, tal com han estat definits, i tenint en compte l'estructura actual de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, és imprescindible la creació d'un òrgan col·legiat que exerceixi aquesta responsabilitat a fi de poder garantir-ne la utilitat, l'aplicació i l'actualització.

Atès el caràcter organitzatiu d'aquesta disposició reglamentària i de conformitat amb l'apartat 6 de l'article 10 de la Llei 5/1993, de 5 de juny, del Consell Consultiu de les Illes Balears, el dictamen d'aquest òrgan no és preceptiu, per la qual cosa el Projecte de decret...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR