Decret 17/2009, de 9 d'octubre, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i es modifica l'estructura orgànica bàsica d'algunes de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma

Sección1.- Disposicions generals
EmisorPresidENcia de les Illes Balears
Rango de LeyDecret

Decret 17/2009, de 9 d'octubre, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència i es modifica l'estructura orgànica bàsica d'algunes de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma El Decret 12/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, establí l'estructura orgànica de la Presidència, constituïda bàsicament per la Secretaria de la Presidència. Aquest òrgan està integrat per quatre gabinets i l'Oficina d'Anàlisi i Prospectiva.

D'altra banda, el Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, modificat per diversos decrets posteriors, estableix l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

A hores d'ara és necessari, en el context d'esforç generalitzat per reduir costs, simplificar l'estructura de la Presidència i, especialment, suprimir la Secretaria de la Presidència, com també modificar l'estructura d'algunes conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma. Així mateix, cal adaptar algunes atribucions a la normativa vigent amb rang de llei, com ara la Llei 15/2006, de 17 d'octubre, d'arxius i patrimoni documental de les Illes Balears, que en l'article 36 adscriu l'Arxiu General del Govern de les Illes Balears a la conselleria competent en matèria de cultura. També és necessari adaptar l'adscripció o vinculació d'alguns consorcis i ens públics a les conselleries que per raó de la matèria tenguin afinitat amb l'objecte d'aquests ens, com ara els consorcis dedicats a la creació o millora d'infraestructures, que a partir d'ara es vinculen a la conselleria competent en matèria d'obres públiques.

Excepcionalment, la vinculació del Consorci Menorca Reserva de la Biosfera es manté respecte de la Conselleria de Presidència, ja que en aquests moments es troba en procés de dissolució, atès que n'ha assumit els seus objectius l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera. Finalment, s'ha considerat oportú integrar la Direcció General de Comunicació en l'estructura de la Conselleria de Treball i Formació, ja que la consellera titular d'aquesta Conselleria és la portaveu del Govern de les Illes Balears.

Per això, en ús de les atribucions que em confereix la normativa autonòmica, dict el següent DECRET Article 1

  1. L'estructura orgànica bàsica de la Presidència de les Illes Balears està formada pel Gabinet de la Presidència, que és l'òrgan de suport directe al president de les Illes Balears, del qual depèn jeràrquicament.

  2. Correspon al Gabinet de la Presidència l'assessorament directe del president, com també de la secretaria personal del president; la direcció dels actes públics i protocol·laris; les relacions públiques i de premsa, i la seguretat del president.

  3. Al capdavant del Gabinet de la Presidència hi ha un director, assimilat en rang a director general.

  4. El Gabinet de la Presidència està integrat pels òrgans i unitats següents:

- Oficina d'Anàlisi i Prospectiva - Oficina Adjunta a la Direcció del Gabinet de la Presidència - Oficina de Premsa - Oficina de Protocol - Oficina de Relacions Públiques - Oficina de Seguretat Al capdavant de cada oficina hi pot haver un responsable amb la condició de personal eventual, d'acord amb la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears i amb el que disposa la legislació sobre funció pública.

Article 2

Correspon al director del Gabinet de la Presidència la direcció immediata i la coordinació general dels òrgans i unitats esmentades en l'apartat 4 de l'article anterior.

Article 3

L'Oficina d'Anàlisi i Prospectiva, assimilada en rang a una direcció general i al capdavant de la qual hi ha un director, és l'òrgan al qual...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR