Resolució de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 27 de novembre de 2009, per la qual s'ofereixen ajuts per dur a terme accions especials de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria D'Innovació, Interior I Justícia
Rango de LeyResolució

Resolució de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 27 de novembre de 2009, per la qual s'ofereixen ajuts per dur a terme accions especials de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació Fets 1. La Llei 7/1997, de 20 de novembre, de la recerca i del desenvolupament tecnològic, té per objecte fomentar la recerca científica per incrementar el coneixement científic de la realitat sobre les Illes Balears i des d'aquestes, en tots els àmbits i aspectes i, concretament, contribuir al progrés social, educatiu i cultural dels ciutadans de les Illes Balears mitjançant l'impuls de la investigació científica i tecnològica, i preveu en l'article 2 la creació del Pla Balear de Recerca i Desenvolupament Tecnològic.

  1. En desenvolupament de la previsió de l'article 2 de la Llei esmentada, s'ha editat l'actual Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació de les Illes Balears per al període 2009-2012, aprovat pel Consell de Govern de 20 de febrer de 2009, un dels objectius del qual és consolidar una estructura investigadora d'excel·lència, incidir en el reforçament del sistema d'innovació de les Illes Balears i permetre, alhora, impulsar de manera coordinada i conjunta l'R+D+I de les Illes Balears.

  2. Els objectius particulars del Pla són reforçar, en l'àmbit de les Illes Balears, les capacitats i l'eficiència del sistema d'innovació, fomentar la investigació científica i tecnològica amb èmfasi especial en àrees temàtiques d'interès estratègic per a les Illes Balears, promoure la innovació a les empreses, enfortir el capital social, reforçar la relació entre els agents del sistema i fomentar la cultura científica i l'interès social per la ciència, la tecnologia i la innovació, i en el programa de reforçament de la base científica es preveu donar suport a les accions especials.

  3. Aquesta convocatòria, d'acord amb els objectius definits en el Pla, s'orienta al foment de l'obtenció de recursos externs, per part dels grups d'R+D+I de les Illes Balears, i a promoure la participació d'aquests en actuacions previstes en el Pla Nacional d'R+D+I i en el Programa marc de la Unió Europea. En aquest sentit, es promourà la participació en xarxes d'excel·lència i projectes integrats. Així mateix, les accions especials promouran també altres actuacions que afavoreixin l'estructuració i l'externalització de l'activitat dels components del sistema d'innovació de les Illes Balears.

  4. En aquesta convocatòria es manté el suport a l'organització de reunions i congressos de caràcter científic en el marc de les accions especials, i es valora que aquestes accions suposen afavorir l'intercanvi d'informació i la difusió de les idees i els coneixements mitjançant reunions de científics i tecnòlegs de les Illes Balears amb altres científics nacionals i estrangers de prestigi reconegut.

    Es considera, doncs, una activitat necessària per al progrés competitiu i harmònic dels àmbits o sectors científics i tecnològics involucrats.

    Pel que fa a les ajudes per reforçar les necessitats en equipament tecnològic, només són aplicables en el marc d'aquesta convocatòria per als exercicis pressupostaris de 2010 i 2011, ja que les ajudes corresponents a l'exercici de 2009 estaran incloses en una convocatòria extraordinària i paral·lela d'equipament científic tecnològic que tindrà lloc el 2009.

  5. Es considera que les accions especials, objecte d'aquesta Resolució, són el mecanisme apropiat per fer actuacions concretes de les que preveu el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació.

  6. El dia 23 de gener de 2009, per Acord del Consell de Govern, es varen aprovar els plans estratègics de subvencions de les conselleries i de les entitats de dret públic que depenen de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al període 2009-2011. Entre aquestes subvencions, hi ha la convocatòria d'accions especials, objecte d'aquesta Resolució.

  7. El Decret 16/2009, de 14 de setembre, del president de les Illes Balears (BOIB núm. 135 Ext. de 15 de setembre), pel qual es modifica el Decret 11/2007, d'11 de juliol, ha modificat l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i atribueix les competències en matèria de Recerca, Desenvolupament Tecnològic i Innovació a la Conselleria d'Innovació, Interior i Justícia.

    Fonaments de dret 1. La Llei 7/1997, de 20 de novembre, de la recerca i del desenvolupament tecnològic.

  8. El Text refós de la Llei de subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 196, de 31 de desembre).

  9. L'Ordre del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 26 de març de 2004 (Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 44, de 27 de març), per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació.

  10. La Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears.

  11. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  12. L'Acord del Consell de Govern de 23 de gener de 2009, pel qual s'aproven els plans estratègics de subvencions de les conselleries i de les entitats de dret públic que depenen de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per al període 2009-2011.

  13. Es consideren, a més, la disponibilitat pressupostària i els informes previs dels Serveis Jurídics i de la Direcció General de Pressuposts i Finançament, amb la fiscalització prèvia limitada de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    Per tot això, dict la següent Resolució 1. Aprovar la convocatòria per a la concessió d'ajuts per dur a terme accions especials, amb les especificacions i els requisits que preveu l'annex 1 d'aquesta Resolució.

  14. Aprovar els termes de la convocatòria que consta en l'annex 1, d'acord amb les bases reguladores que estableix l'Ordre del conseller d'Economia,

    Hisenda i Innovació de 26 de març de 2004.

  15. Publicar aquesta Resolució, que entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Innovació,

    Interior i Justícia en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-ne rebut la notificació, d'acord amb l'article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver rebut la notificació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Tot això sense perjudici d'interposar-ne qualsevol altre que es consideri oportú.

    Palma, 27 de novembre de 2009

    La consellera d'Innovació, Interior i Justícia Pilar Costa Serra ANNEX 1

    Convocatòria 1. Objecte L'objecte d'aquesta convocatòria és regular el procediment de concessió d'ajuts per dur a terme accions especials en el marc de l'Ordre del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 26 de març de 2004 per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació per tal d'aconseguir reforçar el sistema d'innovació de les Illes Balears.

  16. Àmbit objectiu 1. Es consideren accions especials susceptibles d'ajuda les que descriu l'article 2.1 a de l'Ordre del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació de 26 de març de 2004, i, més concretament, les accions que incrementen la interrelació entre els agents del sistema de ciència i tecnologia.

  17. Són susceptibles d'ajut en l'àmbit d'aquesta convocatòria, específicament:

    1. L'organització de congressos, seminaris, jornades i, en general, reunions de temàtica científica i tecnològica que tinguin bàsicament caràcter internacional.

    2. Les actuacions per elaborar propostes, principalment projectes integrats i xarxes d'excel·lència, per presentar a les convocatòries del Programa marc de la Unió Europea.

    3. La constitució i consolidació de grups d'investigació de caràcter interdisciplinari.

    4. L'elaboració d'agendes que constitueixin un marc ideal per tenir un primer contacte entre els distints agents del sistema d'innovació.

    5. La constitució, la consolidació i el manteniment de xarxes, amb referència especial al fet que hi participin investigadors i institucions d'altres comunitats autònomes i d'altres països de la Unió Europea.

    6. El suport a les activitats de difusió i d'explotació de tecnologies i resultats d'R+D.

    7. El suport a programes concrets per a una interrelació i un intercanvi de coneixement més bons entre els actors de l'entorn científic i empresarial, especialment els actors la funció dels quals és facilitar les relacions entre aquests dos entorns.

    8. El reforçament de les necessitats en equips tecnològics per als grups d'R+D+I de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR