Acord del Consell de Govern de dia 15 de maig de 2009, de declaració d'ocupació urgent per l'expropiació dels terrenys necessaris per ubicar un aparcament públic a Cala Mitjana, previst en el Pla Especial de l'Àrea Natural d'Especial Interès Me-13, de Binigaus a Cala Mitjana, al terme municipal de Ferreries

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyAcord

Acord del Consell de Govern de dia 15 de maig de 2009, de declaració d'ocupació urgent per l'expropiació dels terrenys necessaris per ubicar un aparcament públic a Cala Mitjana, previst en el Pla Especial de l'Àrea Natural d'Especial Interès Me-13, de Binigaus a Cala Mitjana, al terme municipal de Ferreries El Consell de Govern, a proposta del conseller de Presidència, en la sessió de dia 15 de maig 2009, adopta, entre d'altres, l'Acord següent:

`Primer. Declarar, a sol·licitud del Consell Insular de Menorca i als efectes que preveu l'article 52 de la Llei d'expropiació forçosa, l'ocupació urgent dels terrenys afectats per dur a terme l'expropiació per ubicar un aparcament públic a Cala Mitjana, previst en el Pla Especial de l'Àrea Natural d'Especial Interès Me-13, de Binigaus a Cala Mitjana, al terme municipal de Ferreries.

Els béns i drets l'ocupació urgent dels quals es declara s'enumeren, de forma individualitzada i amb indicació dels seus titulars, en l'annex adjunt.

Segon. Fonamentar la urgència en la documentació presentada pel Consell Insular de Menorca i en l'informe jurídic emès per la Direcció General d'Administracions Públiques de la Conselleria de Presidència, que considera procedent la declaració d'urgència del Consell de Govern de les Illes Balears perquè, de conformitat amb l'informe tècnic del biòleg del Consell Insular de Menorca, hi concorren circumstàncies excepcionals que motiven la declaració d'ocupació urgent dels béns i drets afectats per l'expedient d'expropiació forEXT.

çosa, basades en el fet que `Cala Mitjana, inclosa a l'àrea natural d'especial interès Me-13, de Binigaus a Cala Mitjana, al terme municipal de Ferreries, durant la temporada d'estiu, presenta una forta pressió a causa de la freqüentació.

Aquesta pressió es manifesta en un trànsit de vehicles per camins no pavimentats que, amb la circulació, aixequen una gran quantitat de pols; i amb un estacionament massificat, sense tenir en compte la capacitat d'acollida que marca el Pla Especial de Protecció de l'ANEI, i amb una ubicació del tot inadequada ja que es troba actualment situat en una sortida de barranc qualificat com d'alt nivell de protecció. L'informe tècnic de 9 de setembre de 2008 conclou que aquesta situació és insostenible per la seva repercussió sobre la geomorfologia i la flora i si es perpetua en el temps pot esdevenir irreversible, de manera que és necessària una ocupació urgent abans d'una nova temporada turística per evitar la repetició...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR