Decret 5/2010, de 15 de gener, pel qual es crea la Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions i la Comissió Tècnica sobre Drogodependències i altres Addiccions.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 5/2010, de 15 de gener, pel qual es crea la Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions i la Comissió Tècnica sobre Drogodependències i altres Addiccions.

El fenomen de les drogodependències i addiccions constitueix un dels principals problemes de salut pública, que afecta les persones a nivell individual i la societat en el seu conjunt, per la qual cosa el seu abordatge requereix el compromís actiu de tota la comunitat.

La Conselleria de Salut i Consum, mitjançant l'Ordre de dia 9 de juny de 2004, va crear la Comissió Institucional de Drogues amb l'objectiu de promoure estudis, informar i assessorar aquesta Conselleria en matèria de drogues i coordinar tant les actuacions institucionals com les socials sobre drogodependències que es duen a terme en la nostra comunitat. A la mateixa Ordre es va crear també la Comissió Tècnica de Drogues, amb la funció d'assessorament tècnic d'aquesta per formular les recomanacions que consideri pertinents.

El Pla d'Actuació en Drogodependències i Addiccions de les Illes Balears 2007-2011, dins l'àrea d'intervenció destinada a la coordinació, la cooperació i la participació social, recull la necessitat de promoure la coordinació interinstitucional, intersectorial, intrainstitucional en tots els àmbits, tant local, insular, autonòmic i estatal, com el supraestatal.

Donar resposta a la necessitat d'aconseguir un abordatge global, que inclogui la col·laboració de tots aquells agents que tenen responsabilitat en matèria de drogodependències, permetrà aconseguir una millor ordenació de les intervencions que en aquest camp es duen a terme, i un aprofitament més racional i eficient de tots els recursos, tant humans com materials.

En conseqüència, criteris objectius d'eficàcia, que tenen en compte la nova realitat institucional que va suposar la reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, mitjançant la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, quant a la creació del Consell Insular de Formentera, i per altra banda, la necessitat d'incloure noves institucions que participin de manera activa en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions, aconsellen la modificació de l'Ordre esmentada, quant a la nova denominació de la Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions, i de la Comissió Tècnica sobre Drogodependències i altres Addiccions, així com de la seva composició, les funcions i el funcionament.

Per tot el que s'ha exposat, a proposta del conseller de Salut i Consum, i havent-ho considerat el Consell de Govern a la sessió de dia 15 de gener de 2010.

DECRET Article 1. Objecte El present Decret té per objecte la creació de la Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions i la Comissió Técnica sobre Drogodependències i altres Addiccions, així com la determinació de la seva organització, el funcionament i el règim jurídic.

Capítol I De la Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions Article 2

Concepte i naturalesa 1. La Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions és un òrgan col·legiat de caràcter consultiu i assessor, encarregat de la coordinació intraautonòmica dels diferents recursos i accions en matèria de prevenció, tractament, rehabilitació i reinserció de les drogodependències i altres addiccions de les Illes Balears.

  1. La Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions s'adscriu a la Conselleria competent en matèria de salut del Govern de les Illes Balears.

Article 3

Funcions La Comissió Institucional sobre Drogodependències i altres Addiccions ha d'exercir les funcions següents:

  1. Conèixer i informar, abans de la seva aprovació, el Pla sobre Drogodependències de les Illes Balears.

  2. Valorar les necessitats generades pels problemes derivats de l'ús de drogues i altres addiccions de les Illes Balears.

  3. Assessorar, orientar i proposar sobre aspectes de prevenció, tractament, rehabilitació i reinserció de drogodependents.

  4. Planificar i coordinar els recursos de prevenció, tractament, rehabilitació i reinserció que disposen les administracions públiques en matèria de drogodependències, així com aquells recursos que pertanyen a institucions de titularitat privada que reben fons públics dins l'àmbit de la Comunitat Autònoma, i els recursos no específics però necessaris i que complementen les actuacions en matèria de drogodependències i addiccions.

  5. Estudiar, analitzar i informar la Comissió Tècnica sobre Drogodependències i altres Addiccions sobre les drogodependències que es produeixen a les Illes Balears.

  6. Regular i donar suport a les comissions tècniques que siguin necessàries, a les quals poden participar les entitats que treballen en el camp de les drogodependències i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR