Resolució del conseller de Presidència de 3 de març de 2008 per la qual es qualifiquen positivament els Estatuts del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears i se n'ordena la inscripció, en el full registral que s'ha d'obrir a aquest efecte, en el Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyResolució

Resolució del conseller de Presidència de 3 de març de 2008 per la qual es qualifiquen positivament els Estatuts del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears i se n'ordena la inscripció, en el full registral que s'ha d'obrir a aquest efecte, en el Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears Fets 1. El dia 14 de novembre de 2007, es va registrar d'entrada en el Registre General de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, amb el núm.

RGE 51999 un escrit del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears en què se sol·licitava la qualificació dels seus Estatuts aprovats per l'Assemblea Constituent el dia 27 d'octubre de 2007 i la inscripció, mitjançant l'obertura del full registral, en el Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears (d'ara endavant Registre de Col·legis), que depèn de la Conselleria de Presidència. La documentació va tenir entrada en el llibre diari del Registre de Col·legis, corresponent a l'any 2007, amb el número 99.

  1. Els estatuts definitius dels col·legis professionals, un cop aprovats per l'Assemblea Constituent, estan sotmesos al tràmit de qualificació per prescripció de l'article 21.2 de la Llei 10/1998, de 14 de desembre, de col·legis professionals de les Illes Balears (d'ara endavant Llei 10/1998), i del capítol iv del Decret 32/2000, de 3 de març, pel qual s'aprova el Reglament de col·legis professionals de les Illes Balears (d'ara endavant Decret 32/2000). Així mateix, es demanava la inscripció de la primera Junta de Govern constituïda i que queda configurada de la forma següent:

    President: Manuel Moñino Gómez Vicepresidenta: Maria Colomer Valiente Secretària: Edurne Sánchez Celiméndiz Vicesecretària: Margalida Barceló Mas Tresorera: Aina Terrassa Fernández Vocal: Marta García Valdueza Vocal: Elena Muñoz Octavio de Toledo Vocal: Paquita Torres Torres Vocal: Gabriela N. Incola Orejas Suplent: Cristina Capó de Pablo Suplent: M. Antònia Puigròs Riera Suplent: Maite Azanza Gazolaz 3. Un cop revisada la documentació presentada, s'advertí l'incompliment d'algunes formalitats de presentació, com també s'advertiren algunes deficiències en el contingut dels Estatuts presentats, que no afectaven el contingut substancial d'aquests, atès que, en data 25 de setembre de 2007, la corporació va fer una consulta prèvia a l'aprovació dels Estatuts, a aquest Servei d'Entitats Jurídiques, d'acord amb el que disposa l'article 14 del Decret 32/2000, la qual va finalitzar el 9 d'octubre de 2007, i es feren les oportunes correccions i aclariments. No obstant això, el dia 17 de gener de 2008 es va trametre al Col·legi un requeriment perquè esmenàs les petites deficiències i irregularitats advertides (que consistien en correccions sistemàtiques) i perquè es complissin les formalitats de presentació exigides per l'article 6 de l'Ordre del conseller de Presidència de 21 de març de 2000 per la qual es regulen l'organització i el funcionament del Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears. Es va atorgar un termini de deu dies per resoldre-ho i també es va suspendre la tramitació del procediment pel mateix termini de deu dies atorgat, d'acord amb el que disposa l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Aquest requeriment es va notificar per correu certificat amb avís de recepció el dia 7 de febrer de 2008. Al seu dia, s'havia reclamat el pagament de la taxa d'inscripció, l'acreditació del qual va ser presentada per la corporació en data 30 de novembre de 2007.

  2. El dia 23 de gener de 2008, dins el tràmit d'audiència a les conselleries directament relacionades amb el contingut de la professió representada pel Col·legi, i per agilitar la tramitació del procediment, se sol·licità un informe a la Conselleria de Salut i Consum al qual es va adjuntar l'escrit de requeriment per esmenar les deficiències tramès al Col·legi, atès que l'informe se sol·licitava únicament en relació amb la regulació de l'exercici de la professió, perquè la qualificació de la legalitat pertoca al Servei Jurídic de la Conselleria i al Registre de Col·legis.

  3. El dia 18 de febrer de 2008, va tenir entrada en el Registre General de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració la sol·licitud, acompanyada del text dels Estatuts corregits i ajustats a les indicacions donades pel Servei d'Entitats Jurídiques, i s'observaren en la presentació dels documents les formalitats exigides per la norma reguladora del funcionament del Registre de Col·legis Professionals de les Illes Balears.

  4. El dia 21 de febrer de 2008, es rebé l'informe del el Servei Jurídic de la Conselleria de Salut i Consum, el qual, des del punt de vista de l'adequació del contingut de la professió reflectit en els Estatuts presentats, informava favorablement sobre la inscripció del Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears, tot i que hi feia altres observacions que ja s'havien recollit en el requeriment tramès pel Registre de Col·legis de dia 17 de gener, esmentat en el punt segon d'aquesta exposició de fets.

  5. Un cop examinat el contingut del Estatuts del Col·legi Oficial s'observa que el text aprovat per l'Assemblea Constituent de la corporació sol·licitant s'adequa a la Constitució, a l'Estatut d'autonomia i a la resta de l'ordenament jurídic i així queda reflectit en l'informe favorable a la qualificació de la cap del Servei d'Entitats Jurídiques de dia 28 de febrer de 2008, amb el vistiplau de la cap del Departament Jurídic de la Conselleria de Presidència.

    Fonaments de dret 1. L'article 36 de la Constitució espanyola disposa que la llei ha de regular les peculiaritats pròpies del règim jurídic dels col·legis professionals i l'exercici de les professions titulades. L'estructura interna i el funcionament dels col·legis han de ser democràtics.

    El text constitucional, en l'article 149.1.18a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR