Decret 32/2007, de 30 de març, pel qual s'aprova el Pla de Gestió del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) Cap de Barbaria (ES5310025)

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

Decret 32/2007, de 30 de març, pel qual s'aprova el Pla de Gestió del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) Cap de Barbaria (ES5310025) Amb l'Acord de Consell de Govern de 28 de juliol de 2000 es proposa l'àrea anomenada Cap de Barbaria (ES 5310025) com a lloc d'importància comunitària en el marc de la Directiva 92/43/CEE del Consell, de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. Es var aprovar la proposta dels LIC definitivament per l'Acord de Consell de Govern de 3 de març de 2006, i es va adoptar la proposta balear dels LIC de la regió biogeogràfica mediterrània mitjançant Decisió de la Comissió de 19/VII/2006.

Aquest LIC es troba situat a l'extrem sud-oest de l'illa de Formentera, abraçant les aigües que circumden tot el Cap de Barbaria, des de Punta Rasa fins a la Punta de s'Àguila. Es tracta d'una zona àrida i pedregosa amb penya-segats que assoleixen més de 100 m d'altitud. Entre les seves comunitats bentòniques destaquen les praderies posidònia oceànica (hàbitat prioritari per la Directiva 92/43/CEE) les quals en aquest enclavament són dominants.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, conscient del patrimoni natural que representen els prats de fanerògames marines, així com de la necessitat de preservar-los, elaborà i engegà amb la participació de la Direcció General de Pesca, la Fundació Bosch i Gimpera, i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, el projecte `Protecció de praderies de posidònia als LIC de Balears'.

Aquest projecte rep el finançament europeu per decisió de la Comissió de 5 de juliol de 2001, dins l'àmbit LIFE Natura (normativa que regula l'instrument financer per al medi ambient).

La Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), preveu al seu article 38.1 que el Govern de les Illes Balears ha de fixar les mesures de conservació necessàries que impliquin, si n'és el cas, plans de gestió adequats, específics o integrats en altres instruments de planificació, i les apropiades mesures reglamentàries, executives o contractuals,

que responguin a les exigències ecològiques dels tipus d'hàbitats i de les espècies d'interès comunitari presents a les zones que formin part de la xarxa ecològica europea `Natura 2.000'.

A més en aquest mateix article, en el seu punt 3, exposa que les mesures reglamentàries de conservació i, si n'és el cas, el pla de gestió, per a aquestes zones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR