Decret 69/2010, de.4 de juny, pel qual es regula l'autorització i el registre de parcs zoològics a les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Medi Ambient I Mobilitat
Rango de LeyDecret

Decret 69/2010, de.4 de juny, pel qual es regula l'autorització i el registre de parcs zoològics a les Illes Balears I La Llei 31/2003, de 27 d'octubre, de conservació de la fauna silvestre en els parcs zoològics (BOE núm. 258, de 28 d'octubre), que transposa al dret espanyol la Directiva 1999/22/CE del Consell, de 29 de març de 1999, relativa al manteniment d'animals salvatges en parcs zoològics, té per objecte assegurar la protecció de la fauna silvestre en els parcs zoològics, i la contribució d'aquests parcs a la conservació de la biodiversitat (article 1). Aquesta norma té caràcter bàsic i regula fonamentalment els aspectes ambientals, així com els zoosanitaris i educatius d'aquests establiments.

La Llei esmentada (capítols III i IV) atribueix les facultats d'autorització i inspecció d'aquests establiments, així com el seu registre, a l'òrgan competent de les comunitats autònomes (articles 7.1, 8.1 i 9.1).

Atès que els aspectes regulats a la Llei, amb caràcter general, tenen un clar component ambiental, cal que les funcions administratives que s'hi preveuen siguin assumides per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat. Tanmateix, en consideració als principis de coordinació administrativa i respecte de les competències d'altres departaments, s'han de preveure les funcions de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, en els aspectes zoosanitaris i de benestar animal; i d'Interior, pel que fa a la seguretat pública de les instal·lacions. Les seves competències s'han de tenir presents en la tramitació dels procediments relatius als parcs zoològics regulats en aquest Decret.

La Llei preveu igualment (article 3.d) que els establiments han de disposar de mesures que evitin la fuita dels animals, aspecte que es considera sota la responsabilitat de les administracions municipals, de manera que és d'interès públic la participació dels ajuntaments en els procediments respectius tramitats per la Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, en els aspectes regulats en aquest Decret, sens perjudici de les llicències municipals corresponents.

II Aquest Decret, que es dicta en exercici de les competències exclusives de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en matèria de protecció del medi ambient, sens perjudici de la legislació bàsica de l'Estat (article 30.46 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears), consta de 8 articles, dividits en un capítol preliminar i tres capítols, així com d'una disposició addicional, dues de transitòries i dues de finals.

El capítol preliminar, sota la rúbrica de disposicions generals (articles 1 i 2), es refereix a l'objecte (article 1) del Decret i a l'òrgan competent de la Comunitat Autònoma (article 2) per a l'exercici de les funcions relatives a l'autorització, registre i sanció en matèria de parcs zoològics a les Illes Balears, que no pot ser...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR