Resolució de la consellera d'Interior de 27 de març de 2009 per la qual es convoca un concurs per formar part d'una borsa de funcionaris interins de les categories de policia turístic i de policia auxiliar turístic per prestar serveis en els municipis de les Illes Balears

Sección2.- Autoritats i personal
EmisorConselleria d'Interior
Rango de LeyResolució

Resolució de la consellera d'Interior de 27 de març de 2009 per la qual es convoca un concurs per formar part d'una borsa de funcionaris interins de les categories de policia turístic i de policia auxiliar turístic per prestar serveis en els municipis de les Illes Balears Antecedents 1. L'article 8 de la Llei 6/2005, de 3 de juny, de coordinació de les policies locals regula la policia turística dels municipis de les Illes Balears, que han de crear els ajuntaments en consideració a la seva peculiar realitat socioeconòmica. En els municipis sense cos de policia local les places són de policies auxiliars turístics.

  1. D'una altra banda, l'article 34 de la Llei 6/2005 atribueix competències a la conselleria competent en matèria de coordinació de policies locals amb relació al proveïment temporal de llocs de feina de les diferents categories policials.

  2. La Direcció General d'Interior ha informat, d'acord amb la seva convocatòria d'ajudes al sosteniment de les places de policia turístic i policia auxiliar turístic, del nombre de places vacants d'aquestes categories policials per a l'any 2009. Així mateix, consta l'encàrrec fet pels diferents municipis de la gestió del procés selectiu pel sistema de concurs per al proveïment amb funcionaris interins de les places vacants citades.

  3. Mitjançant la Resolució de la consellera d'Interior de 16 de gener de 2009 (BOIB núm. 14, de 29 de gener), s'han dictat mesures urgents per garantir l'estabilitat de l'ocupació dels funcionaris interins en les categories de policia turística i de policia auxiliar turístic en els municipis de les Illes Balears.

    Aquestes mesures han autoritzat els diferents ajuntaments la renovació, per a l'any 2009, dels nomenaments dels funcionaris interins de les categories de policia turística i policia auxiliar turístic que hi varen prestar serveis durant l'any 2008.

  4. D'una altra banda, s'ha de donar una tramitació d'urgència a aquest procediment, d'acord amb les previsions de l'article 50 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, a causa de la necessitat de cobrir les places objecte d'aquesta convocatòria abans que comenci la temporada turística.

    Per tot això, dict la següent Resolució 1. Aprovar la convocatòria d'un concurs per formar part d'una borsa de funcionaris interins de les categories de policia turístic i de policia auxiliar turístic per prestar serveis en els ajuntaments de les Illes Balears.

  5. Acordar l'aplicació de la tramitació d'urgència a aquest procediment.

  6. Aprovar la relació de places vacants de les categories de policia turístic i de policia auxiliar turístic en cada un dels municipis que s'indiquen en l'annex 1 d'aquesta Resolució.

  7. Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria i el barem de mèrits del concurs, que s'adjunten a aquesta Resolució com a annexos 2 i 3.

  8. Designar la Comissió Tècnica de Valoració del concurs, que queda constituïda pels membres que figuren en l'annex 4.

  9. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos Contra aquesta Resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Interior en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

    També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Marratxí, 27 de març de 2009

    La consellera María Ángeles Leciñena Esteban Annex 1. Places que es convoquen distribuïdes per municipis Illa de Mallorca Comarca de Palma Municipi Categoria de Nombre de Codi de la vacant vacants destinació Esporles Policia turístic 1 07020003

    Palma Policia turístic 5 07040003

    Deià Policia auxiliar turístic 1 07018004

    Marratxí Policia turístic 2 07036003

    Comarca d'Inca Selva Policia turístic 1 07058003

    Escorca Policia auxiliar turístic 1 07019004

    Muro Policia turístic 1 07039003

    Sa Pobla Policia turístic 1 07044003

    Comarca de Manacor Artà Policia turístic 1 07006003

    Capdepera Policia turístic 1 07014003

    Lloret de Vistalegre Policia auxiliar turístic 1 07028004

    Ses Salines Policia turístic 4 07059003

    Illa de Menorca Municipi Categoria de Nombre de Codi de la vacant vacants destinació Alaior Policia turístic 2 07002003

    Es Migjorn Gran Policia auxiliar turístic 1 07902004

    Ferreries Policia turístic 1 07023003

    Illa d'Eivissa Municipi Categoria de Nombre de Codi de la vacant vacants destinació Eivissa Policia turístic 4 07026003

    Sant Antoni de Portmany Policia turístic 2 07046003

    Sant Joan de Labritja Policia auxiliar turístic 1 07050004

    Sant Josep de sa Talaia Policia turístic 2 07048003

    Santa Eulària del Riu Policia turístic 5 07054003

    Illa de Formentera Formentera Policia turístic 3 07024003

    Annex 2

    Bases de la convocatòria 1. Objecte de la convocatòria 1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és constituir una borsa d'aspirants per proveir, com a funcionaris interins, places vacants de policia turístic i de policia auxiliar turístic dels ajuntaments de les Illes Balears.

    1.2 Les places de les categories esmentades figuren en l'annex 1.

    1.3 Per garantir l'estabilitat de l'ocupació en les categories de policia turístic i els seus auxiliars, d'acord amb allò que preveu la Resolució de la consellera d'Interior de 16 de gener de 2009 de mesures urgents per garantir l'estabilitat de l'ocupació de les categories esmentades (BOIB núm. 14, de 29 de gener), l'Administració exclourà d'ofici en qualsevol moment de la tramitació del procediment aquelles persones aspirants que ja hagin obtingut una destinació com a funcionaris interins de les categories indicades.

  10. Forma de selecció i assignació de destinacions 2.1. La selecció es farà mitjançant el procediment de concurs de mèrits, d'acord amb el barem que figura en l'annex 3.

    2.2. Cada aspirant obtindrà una puntuació diferenciada per a cada un dels llocs de feina que hagi sol·licitat, conformant una borsa formada per 5 seus comarcals (Eivissa i Formentera, Menorca, Inca, Manacor i Palma).

    2.3. Cada lloc de feina de policia turístic o de policia auxiliar turístic objecte d'aquesta convocatòria s'assignarà a la persona aspirant que hagi obtingut més puntuació i d'acord amb el seu ordre de preferència.

    2.4. Les destinacions que s'obtinguin en aquesta convocatòria són irrenunciables. S'exceptua el cas que la persona aspirant sigui proposada per ocupar un lloc de feina de la categoria de policia local o policia auxiliar.

    2.5. Finalment, les persones aspirants que no hagin obtingut cap destinació ( dintre del primer mes de la publicació de la primera resolució) passaran a formar part d'una borsa única per ordre de puntuacions genèriques. i les persones aspirants seran adscrites a una o una altra seu en virtut de la primera destinació sol·licitada.

    2.6. Els ajuntaments interessats podran utilitzar aquestes borses per cobrir vacants de les mateixes categories que no s'hagin inclòs en aquesta convocatòria o les que no s'assignin en aquest concurs.

    2.7. Els empats es dirimiran atenent successivament els criteris següents:

    1. Temps de feina feta prèviament en la mateixa categoria.

    2. Més edat.

    3. Sorteig.

  11. Requisits i condicions de les persones aspirants Per participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de complir -en la data d'acabament del termini per presentar sol·licituds i durant tot el procés selectiu-, els requisits següents:

    1. Haver superat amb aprofitament el Curs de formació bàsica de policia local de l'Escola Balear d'Administració Pública.

    2. Tenir nacionalitat espanyola.

    3. Tenir entre 18 i 33 anys. En cas d'excés d'edat i a aquests únics efectes, es compensaran els serveis prestats tant en les categories de policia local com les d'auxiliar de policia local o en qualsevol dels altres cossos i forces de seguretat pública.

    4. Estar en possessió del títol acadèmic exigit en la normativa bàsica de funció pública per al grup de titulació al qual pertany la plaça a què opti o un d'equivalent.

      - Policia turístic (grup C1, anterior grup C): batxillerat o tècnic o prova d'accés a la Universitat per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR