Decret 41/2010, de 5 de març, pel qual es regulen la composició i el funcionament de la Comissió Interdepartamental de Cooperació per al Desenvolupament i la Comissió de Coordinació dels Ens Territorials de les Illes Balears en Matèria de Cooperació per al Desenvolupament

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració
Rango de LeyDecret

Decret 41/2010, de 5 de març, pel qual es regulen la composició i el funcionament de la Comissió Interdepartamental de Cooperació per al Desenvolupament i la Comissió de Coordinació dels Ens Territorials de les Illes Balears en Matèria de Cooperació per al Desenvolupament Preàmbul La Comunitat Autònoma de les Illes Balears pot promoure la cooperació amb regions d'altres estats amb els quals comparteixi interessos econòmics, socials o culturals, d'acord amb l'article 103 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en la redacció de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer. Per altra banda, l'article 105 de l'Estatut d'autonomia estableix que els poders públics de les Illes Balears han de vetlar per fomentar la pau, la solidaritat, la tolerància, el respecte dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament amb els països i les poblacions estructuralment menys desenvolupades, amb la finalitat última d'eradicar la pobresa. Per aconseguir aquest objectiu han d'establir programes i acords amb els agents socials de la cooperació i amb les institucions públiques i privades que siguin necessàries per garantir l'efectivitat i l'eficiència d'aquestes polítiques a les Illes Balears i a l'exterior.

La Llei 9/2005, de 21 de juny, de cooperació per al desenvolupament, té per objecte regular el règim jurídic de la política de cooperació per al desenvolupament de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Per acomplir aquest objectiu regula, en la secció III del capítol III, els òrgans de coordinació i consulta en política de cooperació, entre els quals hi ha la Comissió Interdepartamental de Cooperació per al Desenvolupament i la Comissió dels Ens Territorials de les Illes Balears en Matèria de Cooperació per al Desenvolupament.

L'article 26 de la Llei 9/2005 crea la Comissió Interdepartamental en Matèria de Cooperació per al Desenvolupament com a òrgan de coordinació tècnica de l'Administració de la Comunitat Autònoma en aquest sector d'activitat.

Per altra banda, l'article 28 del mateix text legal crea la Comissió de Coordinació dels Ens Territorials de les Illes Balears com a òrgan de coordinació, cooperació i assistència recíproca entre l'Administració de la Comunitat Autònoma, els consells insulars i els ens locals de les Illes Balears que executen despeses computables com a cooperació per al desenvolupament. També participen en aquesta Comissió els fons insulars de cooperació constituïts a les Illes Balears.

Amb relació a la composició i el funcionament d'aquests dos òrgans de coordinació i consulta, els articles 26.2 i 28.3 de la Llei 9/2005 remeten a un desplegament reglamentari posterior. Així mateix, la disposició final primera de la Llei esmentada habilita el Govern per dictar les disposicions generals que siguin necessàries per desplegar-la i executar-la.

Aquest desplegament reglamentari respon a l'objectiu de desenvolupar amb eficàcia i coordinació la política de cooperació al desenvolupament de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, impulsar la participació transversal de totes les conselleries de l'Administració de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR