Decret 46/2008, d'11 d'abril, de creació de la Comissió Interdepartamental per a la Participació Ciutadana

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Presidència
Rango de LeyDecret

Decret 46/2008, d'11 d'abril, de creació de la Comissió Interdepartamental per a la Participació Ciutadana Els poders públics tenen el mandat constitucional i estatutari, de conformitat amb el que disposen l'article 9.2 de la Constitució espanyola i l'article 15 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, de promoure i de fer realitat el dret de participació dels ciutadans.

En aquest sentit el Parlament de les Illes Balears, en la sessió de dia 25 de setembre de 2007, va aprovar la Proposició no de llei 1773/07, mitjançant la qual s'instava el Govern a elaborar un pla de participació ciutadana a les Illes Balears.

La materialització d'aquest mandat parlamentari correspon al Govern, a través de la Conselleria de Presidència, la qual l'assumeix amb el convenciment que la participació ciutadana és una peça imprescindible del nostre sistema democràtic, com a dret fonamental en una societat cada vegada més complexa, que no es pot limitar únicament a la participació en les eleccions per elegir els representants de les institucions -la coneguda democràcia representativa-, sinó que s'ha d'ampliar i s'ha d'aprofundir incorporant-hi la ciutadania tant en la configuració com en l'elaboració de les polítiques públiques.

Ara bé, per exercir el dret de participació i per tal que aquest sigui eficaç, es necessita articular mecanismes institucionals que en garanteixin l'existència i la continuïtat, i cal que el Govern hi dediqui recursos, coneixements i tècniques que l'afavoreixin.

D'altra banda, és indispensable, per poder posar en marxa un pla de participació ciutadana, el suport de tots els òrgans superiors, directius i tècnics de l'Administració autonòmica. Per tot això es fa imprescindible la creació d'un òrgan col·legiat que vetlli per establir i impulsar la participació ciutadana i que garanteixi la coordinació, l'intercanvi d'opinions, la coherència i la complementarietat de les accions, com també els recursos i les activitats que, en matèria de participació ciutadana i en l'elaboració i l'execució de les polítiques públiques, impulsin les diferents conselleries.

En conseqüència, a proposta del conseller de Presidència, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 11 d'abril de 2008,

DECRET Article 1

Comissió Interdepartamental per a la Participació Ciutadana 1. Es crea la Comissió Interdepartamental per a la Participació Ciutadana com a òrgan col·legiat de l'Administració de la Comunitat Autònoma per garantir la coordinació, l'intercanvi d'opinions, la coherència i la complementarietat de les accions, com també els recursos i les activitats que, en matèria de participació ciutadana i en l'elaboració i l'execució de les polítiques públiques, impulsin les conselleries.

  1. La Comissió esmentada s'adscriu a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR