Decret 16/2007 de 16 de març, pel qual s'autoritza la implantació de programes i títols oficials de postgrau a la Universitat de les Illes Balears.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 16/2007 de 16 de març, pel qual s'autoritza la implantació de programes i títols oficials de postgrau a la Universitat de les Illes Balears.

`L'article 36.4 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix que en matèria d'ensenyament universitari la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sense perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i d'ajudes.

El 25 de maig de 1998 els ministres d'Educació de França, Alemanya,

Itàlia i el Regne Unit firmaren a la Universitat de la Sorbona una declaració en la qual s'instava al desenvolupament d'un espai europeu d'educació superior. El 19 de juny de 1999 trenta estats europeus membres de la Unió Europea, de l'espai europeu de lliure comerç i països de l'est i del centre d'Europa varen subscriure la Declaració de Bolonya, que va establir els fonaments per a la construcció de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), organitzat sobre els principis de qualitat, mobilitat, diversitat i competitivitat.

L'article 8.1 de la Llei orgànica 6/2001 d'universitats, de 21 de desembre, estableix que les facultats, les escoles tècniques o politècniques superiors i les escoles universitàries o escoles universitàries politècniques han d'organitzar els ensenyaments i els processos acadèmics, administratius i de gestió que condueixen a l'obtenció de títols de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional, així com d'aquelles altres funcions que determinen els estatuts de la universitat. Per altra part, l'article 8.2 estableix que la creació, la modificació i la supressió dels centres esmentats a l'article 8.1, així com la implantació i la supressió d'ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial i vàlids en tot el territori nacional, seran acordats per la Comunitat Autònoma, a proposta del Consell Social, o bé per iniciativa pròpia amb l'acord del Consell esmentat; en tot cas, després de l'informe previ del Consell de Govern de la universitat. Al mateix temps, estableix que s'informarà al Consell de Coordinació Universitària de tot allò que assenyala l'article 8.2.

Segons l'article 35.4 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, cada comunitat autònoma té facultat per decidir com s'han d'impartir els ensenyaments i la universitat procedirà, en el seu moment, a l'expedició de títols.

El Reial decret 56/2005, de 21 de gener, pel qual es regulen els estudis universitaris oficials de postgrau, estableix que les universitats espanyoles han d'estructurar, de manera flexible i amb autonomia, els seus ensenyaments de postgrau de caràcter...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR