Decret 12/2009, de 20 de febrer, de concessió dels premis Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'any 2009

Sección1.- Disposicions generals
EmisorPresidENcia de les Illes Balears
Rango de LeyDecret

Decret 12/2009, de 20 de febrer, de concessió dels premis Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'any 2009

El Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va ser creat mitjançant el Decret 5/1997, de 23 de gener, publicat en el BOCAIB núm. 15 del 4 de febrer del mateix any.

Aquesta distinció té com a finalitat honorar les persones naturals o jurídiques que hagin destacat en els serveis prestats a les Illes Balears i distingir-ne els mèrits en els àmbits cultural, esportiu, jurídic, empresarial, cívic, humanitari, d'investigació, d'ensenyament i lingüístic. L'objectiu és premiar la labor individual o col·lectiva que aquestes persones hagin dut a terme l'any anterior en els àmbits indicats abans. L'atorgament s'ha de fer per decret, amb la deliberació prèvia del Consell de Govern.

Per tot això, a proposta del president, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 20 de febrer de 2008, dict el següent DECRET Article únic S'atorga el Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears a les persones i entitats següents:

  1. Antònia Font Grup musical mallorquí. En reconeixement a la seva original personalitat musical, que combina amb vertader talent l'experimentació musical amb l'esperit lúdic de les avantguardes literàries. Pel seu èxit arreu de l'Estat i per la seva brillant aportació a la cultura pròpia, reinterpretada en la seva obra amb esperit universal.

  2. Jaume Adrover i Noguera Promotor cultural. En reconeixement al seu enèrgic compromís amb l'excel·lència cultural i els valors democràtics. Per l'impuls que donà a la resistència cultural antifranquista dels anys 60, amb una activitat incansable com a fundador de les Aules de Poesia, Novel·la i Teatre. Així mateix, per la seva trajectòria com a director teatral, definida per una decidida voluntat d'enllaç amb el millor del llegat contemporani europeu.

  3. Associacions Can Gazà-ICES, Es Refugi i Zaqueo (ex aequo) Associacions. En reconeixement al compromís dels seus membres amb les necessitats dels més desfavorits, als quals proporciona un lloc d'acollida on poden cobrir les seves necessitats bàsiques i, al mateix temps, rebre suport psicològic i afectiu. Per la lliçó cívica que suposen el seu desinterès i la seva profunda humanitat.

  4. Bartomeu Barceló i Pons Geògraf i economista. En reconeixement a la seva intensa i prolífica activitat acadèmica, i també per la seva dedicació al servei de la cultura catalana com a articulista i assagista. Per la seva aportació com a docent universitari, i molt especialment per la seva col·laboració activa en la creació de la UIB i del seu departament de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR