Decret 10/2009, de 13 de febrer, pel qual es regula el Pla Especial de Rehabilitació d'Edificis d'Habitatges per al compliment del Reial decret llei 9/2008, de 28 de novembre, pel qual es crea, entre d'altres, un fons especial de l'Estat per a la dinamització de l'economia i l'ocupació

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Habitatge i Obres púBliques
Rango de LeyDecret

Decret 10/2009, de 13 de febrer, pel qual es regula el Pla Especial de Rehabilitació d'Edificis d'Habitatges per al compliment del Reial decret llei 9/2008, de 28 de novembre, pel qual es crea, entre d'altres, un fons especial de l'Estat per a la dinamització de l'economia i l'ocupació El Reial decret llei 9/2008, de 28 de novembre, pel qual es crea, entre d'altres, un fons especial de l'Estat per a la dinamització de l'economia i l'ocupació, inclou entre les actuacions per finançar, en l'article 11 i), la rehabilitació d'habitatges i la rehabilitació d'espais urbans.

El desenvolupament posterior d'aquest Reial decret llei ha donat lloc a una assignació, al Ministeri d'Habitatge, de 110 milions d'euros per finançar actuacions de rehabilitació, sempre que aquestes s'iniciïn amb la major urgència i, en tot cas, dins del 2009.

Celebrada la Conferència Sectorial dia 11 de febrer 2009, s'ha acordat una assignació per a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que ascendeix a 2.508.704,92 . Perquè aquesta assignació inicial pugui fer-se efectiva, és necessari que, abans de l'1 d'abril de 2009, la Comunitat Autònoma remeti al Ministeri d'Habitatge la relació d'actuacions protegides de rehabilitació que hagin estat qualificades provisionalment, segons les condicions de la normativa pròpia de la Comunitat Autònoma, sempre que no hagin estat objecte de finançament estatal ni autonòmic. En tot cas, les obres han d'iniciar-se dins l'any 2009 i s'haurà d'informar sobre l'estimació del nombre de treballadors que participaran en la rehabilitació, així com del termini d'execució de les obres.

En el supòsit que dia 1 d'abril de 2009 la Comunitat Autònoma no hagués complert amb els requisits exigits per a la preassignació del 50 % inicial dels fons que li corresponen, el romanent podrà ser repartit entre aquelles comunitats autònomes que, una vegada justificat el compliment dels seus objectius assignats, presentin noves qualificacions provisionals d'actuacions protegides de rehabilitació, en els termes de l'apartat anterior. El Ministeri d'Habitatge prioritzarà aquelles actuacions que generin un major nombre d'ocupació i que puguin ser iniciades amb caràcter immediat.

Aquest Decret es tramita per la via urgent atenent l'interès que suposa per als ciutadans de les Illes Balears poder acollir-se, tan aviat com sigui possible, als beneficis que proporciona.

Per tot això, a proposta del conseller d'Habitatge i Obres Públiques, amb l'informe previ de la Secretaria General, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 13 de febrer de 2009,

DECRET Article 1

L'objecte d'aquest Decret és establir, regular i convocar els ajuts per a la rehabilitació i/o reforma de les façanes i/o cobertes dels edificis d'habitatges a fi d'impulsar l'eficiència energètica i garantir la seguretat i estanquitat dels edificis, així com millorar el paisatge urbà.

Article 2

L'àmbit territorial de les disposicions contingudes en aquest Decret és el territori de les Illes Balears.

Article 3

L'import dels ajuts d'aquesta convocatòria és de 2.508.704,92 euros amb càrrec a la partida pressupostària 17401/431 B 01/78000/00, fons finalista 17201 de l'exercici 2009.

Article 4

A l'efecte del finançament regulat en aquest Decret, s'entendrà per actuació protegible de rehabilitació aquella que, havent obtingut la qualificació provisional de la Direcció General d'Arquitectura i Habitatge, tengui per objecte la realització de les obres que proporcionin a l'edifici d'habitatges condicions suficients en façanes i/o cobertes respecte a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR