Decret 26/2009, de 17 d'abril, d'establiment dels mòduls econòmics dels concerts educatius per a l'any 2009.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 26/2009, de 17 d'abril, d'establiment dels mòduls econòmics dels concerts educatius per a l'any 2009.

Mitjançant l'Acord del Consell de Govern de 18 de juliol de 2008, es va aprovar l'Acord per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears. Aquest Acord substitueix l'anterior Acord per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, signat el 23 de febrer de 2004, la vigència del qual havia finalitzat el 31 d'agost de 2007, excepte el punt cinquè sobre la paga extraordinària d'antiguitat, la vigència del qual s'establia fins al 31 de desembre de 2009.

No obstant això, l'Acord de 2008 perllonga la vigència de certs aspectes de l'Acord de 23 de febrer de 2004 i de l'Acord marc per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de dia 11 de maig de 2001.

En la Llei 2/2008, de 23 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat espanyol per a l'any 2009 i en els articles 116 i següents de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, es fixen els mòduls econòmics per unitat escolar en els centres concertats dels diferents nivells i modalitats educatives.

Cal tenir en compte que, a diferència d'anys anteriors, aquest Decret recull el pagament a compte d'un augment del 2 % dels conceptes retributius que estableixen els vigents convenis col·lectius d'aplicació al personal docent inclòs en la nòmina de pagament delegat dels centres privats sostinguts totalment o parcialment amb fons públics en els termes que estableix la Resolució de la Consellera d'Educació i Cultura de dia 12 de febrer de 2009.

Com a conseqüència d'aquesta Resolució, el Decret de mòduls econòmics corresponent a l'any 2009 ha de reflectir aquest augment retributiu del 2 % pel que fa als mòduls econòmics corresponents a les despeses del personal relatives al sou, als triennis, al complement d'insularitat, al complement de batxillerat LOGSE i al complement de sou i triennis d'equiparació per a llicenciats, així com pel que fa al complement i antiguitat dels càrrecs directius. Tot això, sens perjudici de l'actualització posterior d'aquests conceptes quan es publiquin les taules salarials corresponents a l'any 2009, de conformitat amb la normativa vigent aplicable en aquesta matèria.

Així mateix, en aquests moments es manté vigent el V Conveni col·lectiu d'empreses d'ensenyament privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics en els aspectes normatius mentre s'està a l'espera de la publicació del VI conveni. També es manté vigent, en aquest sentit, el XII Conveni col·lectiu general de centres i serveis d'atenció a persones amb discapacitat i el 2 % a compte de les taules salarials corresponents a l'any 2007 que estableix aquest XII Conveni i el X Conveni col·lectiu d'àmbit estatal de centres d'assistència i d'educació infantil.

A hores d'ara, i en vista de l'actual normativa vigent en aquesta matèria, és necessari establir els mòduls econòmics dels concerts educatius de l'any 2009. En aquests termes, aquest Decret duu a terme les remissions que s'estimen necessàries al règim jurídic de l'Acord de 2008, a l'objecte de definir la interpretació i l'abast de determinats preceptes.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Educació i Cultura, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 17 d'abril de 2009,

DECRET Article 1

S'aproven els imports anuals dels mòduls econòmics per unitat escolar en els centres docents concertats dels diferents nivells i modalitats educatius. Els imports són els que figuren en l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El mòdul econòmic de despeses variables està definit per un mòdul per a cada un dels seus conceptes, amb el benentès que la suma de les quanties fixades en l'annex per a cada un d'aquests conceptes forma el total global de la quantia d'aquest mòdul.

Article 3

Els centres docents concertats rebran finançament per al suport a la funció directiva en els termes prevists en el punt tercer.5 de l'Acord marc per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, aprovat per Acord del Consell de Govern de dia 11 de maig de 2001, en connexió amb el punt setè.3 a de l'Acord per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de 18 de juliol de 2008, i en les quanties fixades en l'annex d'aquest Decret.

Article 4

Al personal docent en pagament delegat, com també als cooperativistes en funció docent, se'ls abonarà mensualment el complement retributiu Illes Balears, la quantia del qual està fixada en l'annex d'aquest Decret. Per altra banda, el professorat diplomat que imparteix a primer i segon curs d'ESO percebrà, proporcionalment a les hores que imparteix en aquest nivell, el mòdul mensual de complement de primer i segon curs d'ESO fixat en l'annex d'aquest Decret.

Article 5
  1. Les despeses ocasionades per substitucions de professorat, en els casos prevists en l'apartat segon i tercer d'aquest article, es fixen mitjançant un mòdul anual global per al total de les unitats concertades.

  2. En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, la Conselleria d'Educació i Cultura ha de finançar les substitucions que tinguin una durada de quinze o més dies naturals.

  3. No obstant el que preveu l'anterior paràgraf, en les situacions de substitució que a continuació s'esmenten ha de procedir de la forma següent:

    1. Centres que només imparteixen educació infantil:

      En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, quan aquesta incapacitat tengui una durada superior a tres dies naturals, la Conselleria d'Educació i Cultura només finançarà les substitucions en els casos que no puguin ser cobertes amb la ràtio assignada. Les substitucions es finançaran des del primer dia de baixa.

    2. Centres que només imparteixen educació primària, centres d'educació infantil i primària, centres d'educació especial infantil i bàsica i de transició a la vida adulta:

      En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, quan aquesta incapacitat tengui una durada superior a tres dies naturals, la Conselleria d'Educació i Cultura ha de finançar les substitucions en dos supòsits:

      En primer lloc, quan l'equip docent no disposi d'un professor amb l'especialitat adequada per a la substitució. A aquest efecte, s'entenen com a especialitats adequades per a la substitució les següents: llengua estrangera, educació musical, educació física, educació plàstica, pedagogia terapèutica, i audició i llenguatge.

      En segon lloc, quan, a causa de situacions acumulades d'incapacitat temporal de diversos professors, les hores no incloses en el currículum del nivell respectiu no siguin suficients.

      Les substitucions s'han de finançar des del primer dia de baixa.

    3. Centres d'educació secundària (educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional):

      En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, quan aquesta incapacitat tengui una durada superior a tres dies naturals i l'equip docent no disposi de professorat amb l'especialitat adequada per a la substitució, la Conselleria d'Educació i Cultura ha de finançar aquestes substitucions des del primer dia de baixa.

    4. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR