Decret 70/2008, de 20 de juny, d'establiment dels mòduls econòmics dels concerts educatius per a l'any 2008

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 70/2008, de 20 de juny, d'establiment dels mòduls econòmics dels concerts educatius per a l'any 2008

El 31 d'agost de 2007 va finalitzar la vigència de l'Acord de 23 de febrer de 2004 per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears, excepte pel que fa al punt cinquè sobre la paga extraordinària d'antiguitat, així com a aquells punts que no s'havien modificat per aquest Acord, corresponents a l'Acord marc per a la millora de l'ensenyament privat concertat de les Illes Balears de 14 de maig de 2001.

En la Llei 51/2007, de 26 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat espanyol per a l'any 2008, i en els articles 116 i següents de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, es fixen els mòduls econòmics per unitat escolar en els centres concertats dels diferents nivells educatius. A aquest efecte, també s'ha de tenir en compte allò que preveu el Reial decret 1467/2007, de 2 de novembre, pel qual s'estableix l'estructura del batxillerat i es fixen els ensenyaments mínims, referent a la regulació de les matèries de modalitat i optatives.

Així mateix, en aquests moments es manté vigent el V Conveni col·lectiu d'empreses d'ensenyament privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics en els aspectes normatius i han estat publicades les taules salarials corresponents a l'any 2008. En connexió amb aquest Conveni, s'han de reflectir les actualitzacions retributives derivades d'allò que disposa la Resolució de 4 d'abril de 2008, de la Direcció General de Treball, per la qual es registren i publiquen les taules salarials de 2008 del V Conveni col·lectiu d'empreses d'ensenyament privat sostingudes totalment o parcialment amb fons públics.

A més, cal esmentar la Resolució del director general de Treball de 25 de març de 2008 per la qual es fa públic l'Acord d'actualització del complement específic per al personal docent, complementari, d'administració i serveis dels centres d'educació especial concertats de les Illes Balears i de quantificació del plus de residència i insularitat per als centres d'educació especial concertats de les Illes Balears establert al Conveni nacional de la matèria.

A hores d'ara, i en vista de l'actual normativa vigent en aquesta matèria, és necessari establir els mòduls econòmics dels concerts educatius de l'any 2008. A aquest efecte, el Decret d'establiment dels mòduls econòmics dels concerts educatius de l'any 2008, ha duit a terme algunes remissions als acords de 2001 i 2004, tot i que no es troben ja en vigor, no per restablir la seva vigència, sinó únicament a l'objecte de facilitar la interpretació i l'abast de determinats preceptes, ja que, a diferència dels anteriors decrets d'establiment de mòduls econòmics, el nou Decret que ara s'aprova no té un acord marc de referència al qual remetre's quan sigui adient per definir els mòduls econòmics dels concerts.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Educació i Cultura, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 20 de juny de 2008,

DECRET Article 1

S'aproven els imports anuals dels mòduls econòmics per unitat escolar en els centres docents concertats dels diferents nivells i modalitats educatius. Els imports són els que figuren a l'annex d'aquest Decret.

Article 2

El mòdul mensual de sou de les despeses de personal de les unitats d'educació infantil dels centres d'educació infantil no integrada inclou el complement de concert.

Article 3

El mòdul econòmic de despeses variables està definit per un mòdul per a cada un dels seus conceptes, amb el benentès que la suma de les quanties fixades a l'annex per a cada un d'aquests conceptes forma el total global de la quantia d'aquest mòdul.

Article 4

Els centres docents concertats rebran finançament per al suport a la funció directiva en els termes prevists en el punt tercer de l'Acord marc d'11 de maig de 2001 i en les quanties fixades a l'annex d'aquest Decret.

Article 5

Al personal docent en pagament delegat, com també als cooperativistes en funció docent, se'ls abonarà mensualment el complement retributiu Illes Balears, la quantia del qual està fixada a l'annex. Per altra banda, el professorat que imparteix primer cicle d'ESO, proporcionalment a les hores que imparteix en aquest nivell, percebrà, a més, el complement de mòdul mensual de primer cicle d'ESO fixat a l'annex d'aquest Decret.

Article 6

1. Les despeses ocasionades per substitucions de professorat, en els casos prevists a l'apartat segon d'aquest article, es fixen mitjançant un mòdul anual global per al total de les unitats concertades.

2. Als efectes del que preveu l'anterior paràgraf, en les situacions de substitució que a continuació s'esmenten es procedirà de la següent forma:

  1. Centres que només imparteixen educació infantil:

    En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, quan aquesta incapacitat tengui una durada superior a tres dies naturals, la Conselleria d'Educació i Cultura només finançarà les substitucions en els casos que no puguin ser cobertes amb la ràtio assignada. Les substitucions es finançaran des del primer dia de baixa.

  2. Centres que només imparteixen educació primària, centres d'educació infantil i primària, centres d'educació especial infantil i bàsica i de transició a la vida adulta:

    En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, quan aquesta incapacitat tengui una durada superior a tres dies naturals, la Conselleria d'Educació i Cultura finançarà les substitucions en dos supòsits. En primer lloc, quan l'equip docent no disposi d'un professor amb l'especialitat adequada per a la substitució. S'entenen com a especialitats les següents: llengua estrangera, educació musical, educació física, educació plàstica, pedagogia terapèutica i audició i llenguatge. En segon lloc, quan, a causa de situacions acumulades d'incapacitat temporal de diversos professors, les hores no incloses al currículum del nivell respectiu no siguin suficients. Les substitucions es finançaran des del primer dia de baixa.

  3. Centres d'educació secundària (educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional):

    En situacions d'incapacitat temporal del personal docent, la Conselleria d'Educació i Cultura finançarà les substitucions que tenguin una durada de quinze o més dies naturals.

    3. En els casos de substitucions de professorat que no siguin per causa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR