Decret 96/2008 de 19 de setembre pel qual es regula la prescripció i la dispensació als centres assistencials del Servei de Salut de les Illes Balears dels medicaments d'intercepció postcoital

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 96/2008 de 19 de setembre pel qual es regula la prescripció i la dispensació als centres assistencials del Servei de Salut de les Illes Balears dels medicaments d'intercepció postcoital L'article 43 de la Constitució espanyola reconeix el dret a la protecció de la salut, i ho fa deliberadament per establir un concepte molt més ampli que el dret a la sanitat. La protecció de la salut, en aquesta concepció, es refereix a la protecció de tota la faceta personal de l'individu, és a dir, a la protecció del seu benestar físic i mental.

En l'àmbit de les Illes Balears, l'Estatut d'autonomia, reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, atribueix a la Comunitat Autònoma la competència exclusiva en matèria de planificació dels recursos sanitaris.

La Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, estableix a l'article 3.2 un principi transcendental que és la universalització de l'assistència sanitària pública i la garantia d'accés i de prestacions en condicions d'igualtat efectiva.

La Llei 5/2003, de 4 d'abril, de salut de les Illes Balears, estableix a l'article 28 que l'ordenació de les prestacions sanitàries és una de les actuacions de planificació i ordenació del sistema sanitari. A l'article 19 determina que l'Administració sanitària de la Comunitat Autònoma pot establir prestacions complementàries que han de ser efectives, amb programació prèvia i expressa i dotació pressupostària específica.

El present Decret regula la prescripció i la dispensació d'uns productes farmacèutics que no s'inclouen entre les prestacions farmacèutiques previstes en el Reial decret 1030/2006, de 15 de setembre, pel qual s'estableix la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i el procediment per a la seva actualització, i desenvolupades en els reials decrets reguladors de la selecció de medicaments finançats pel Sistema Nacional de Salut. Es tracta, per tant, de noves prestacions farmacèutiques que han de ser finançades exclusivament amb fons autonòmics.

Les bases per a l'establiment de noves prestacions farmacèutiques en aquesta comunitat autònoma estan establertes en el Decret 94/2008, de 12 de setembre, pel qual s'aproven les bases i s'estableix el contingut de la cartera de serveis complementària del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears.

El Govern de les Illes Balears vol aprofundir en l'efectiva protecció de tots els drets enumerats, i regular l'actuació per a la intercepció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR