Decret 74/2009, de 23 d'octubre, pel qual es crea l'Observatori de la Joventut de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Esports i Joventut
Rango de LeyDecret

Decret 74/2009, de 23 d'octubre, pel qual es crea l'Observatori de la Joventut de les Illes Balears La Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut, estableix el marc normatiu i competencial per al desenvolupament de les polítiques de joventut, en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. D'aquesta manera, les polítiques en matèria de joventut les ha de dur a terme, en l'àmbit de les Illes Balears, l'administració pública que, en cada cas, tengui atribuïda la competència i que, en aquest cas, és la Conselleria d'Esports i Joventut.

La necessitat de disposar d'un observatori en matèria de joventut a les Illes Balears com a òrgan que, de manera estructurada i planificada, contribueixi a millorar el coneixement de la condició juvenil i, en conseqüència, permeti orientar el desenvolupament de polítiques adreçades a aquest col·lectiu, ja es recollia en el primer Pla Estratègic de Joventut del Govern de les Illes Balears,

Pla Jove 2001-2004, tot i que quedava inclosa en la proposta de l'Observatori Social.

La definició de les funcions de l'Observatori Social en matèria de joventut que recollia el Pla Jove 2001-2004 ha servit de guia per elaborar el projecte actual. Ara bé, els anys transcorreguts, l'experiència en el desenvolupament de polítiques transversals de joventut, els seguiments i l'avaluació fets de les actuacions del Pla Jove, el funcionament de la Comissió Interdepartamental per a l'Elaboració de Polítiques de Joventut, les activitats formatives desenvolupades des de la Direcció General de Joventut, la relació amb les associacions i les entitats que treballen amb joves, així com l'aprovació de la Llei 10/2006, justifiquen i donen sentit a la proposta actual de creació de l'Observatori de la Joventut del Govern de les Illes Balears.

L'Observatori de la Joventut del Govern de les Illes Balears ha de ser l'òrgan que, d'una manera estructurada i planificada, reculli, gestioni, processi i generi estudis relacionats amb l'àmbit de la joventut.

El coneixement de la realitat, dels aspectes estructurals i socioculturals que afecten els joves, i l'estudi de la diversitat de les condicions de vida, de les experiències juvenils i dels problemes socials, són fonamentals si el que es pretén és millorar les condicions socials de les persones joves de les Illes Balears.

Per altra banda, l'anàlisi i l'estudi de la realitat han de guiar la planificació de les polítiques de joventut.

L'Observatori de la Joventut de les Illes Balears ha de ser, doncs, l'eina d'observació, d'anàlisi i d'estudi de les característiques actuals de la condició juvenil a les Illes Balears.

Per tot això, a proposta del conseller d'Esports i Joventut, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 23 d'octubre de 2009,

DECRET Article 1

Objecte Amb el nom d'Observatori de la Joventut de les Illes Balears, es crea un òrgan col·legiat, de caràcter consultiu i assessor en matèria de joventut, adscrit a la Conselleria d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, amb l'objectiu de desenvolupar un programa d'investigació, d'informació i de documentació per tal de conèixer la realitat juvenil i contribuir a orientar i actualitzar les polítiques de joventut i les actuacions que es duen a terme en matèria juvenil des de les administracions públiques i la societat civil.

Article 2

Objectius L'activitat principal és la de recopilar, realitzar i difondre estudis i informes sobre el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR