Decret 30/2008, de 14 de març, pel qual es crea la Comissió Coordinadora de Consum

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 30/2008, de 14 de març, pel qual es crea la Comissió Coordinadora de Consum L'article 30 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, reformat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, disposa, en l'apartat 47, que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva en matèria de defensa de les persones consumidores i usuàries, foment de l'associacionisme i regulació dels procediments de mediació. Competència que, si n'és el cas, s'exercirà dins el marc de les bases i de l'ordenació de l'activitat econòmica general i de la sanitat, duta a terme per l'Estat.

En aquest sentit i sota la vigència de l'Estatut precedent, després de les ampliacions de competències que es dugueren a terme l'any 1994, es va aprovar l'Estatut dels consumidors i usuaris de les Illes Balears, mitjançant la Llei 1/1998, de 10 de març.

La Llei esmentada dedica els articles 58 i següents a la regulació de les competències de les administracions públiques de les Illes Balears en matèria de consum. Quant a la funció de coordinació interna de l'acció de govern en matèria de consum, es va atribuir a la Direcció General de Consum, amb la finalitat d'harmonitzar les actuacions dels diferents departaments del Govern de les Illes Balears amb competències concurrents en aquesta matèria.

Així mateix, i atès el caràcter de matèria horitzontal i de múltiples vessants que té la defensa de les persones consumidores i usuàries, la qual cosa fa que siguin molt diversos els departaments d'una administració amb competències que poden incidir en la matèria, l'article 58 preveu que reglamentàriament es crearà una comissió de coordinació a la qual es trobaran representades totes les conselleries del Govern, les competències de les quals incideixin en l'àmbit del consum.

Atesos també els articles 17, 18 i 19 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, pel que fa a la creació dels òrgans col·legiats, a proposta del conseller de Salut i Consum i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 14 de març de 2008,

DECRET Article 1

Objecte Es crea la Comissió Coordinadora de Consum, que té per objecte la coordinació de l'acció de les diferents conselleries del Govern de les Illes Balears, les competències de les quals incideixin o tenguin relació amb la matèria de consum i de defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries. Així mateix, la Comissió té per objecte la deliberació, l'assessorament i la proposta per a l'adopció de mesures que incideixin en una millor acció conjunta del Govern en aquesta matèria.

Article 2

Adscripció La Comissió ha d'estar adscrita a la Direcció General de Consum i depèn jeràrquicament de la Conselleria de Salut i Consum.

Article 3

Composició 1. La Comissió en ple ha de ser presidida pel conseller de Salut i Consum.

  1. N'ha d'exercir la vicepresidència el director general de Consum.

  2. En són vocals:

    Una persona representant per cada una de la resta de les conselleries del Govern de les Illes Balears, que ha de proposar el respectiu conseller.

    Una persona representant de la Conselleria de Salut i Consum que ha de designar el conseller de Salut i Consum.

  3. N'ha d'exercir les funcions de secretari un funcionari de la Direcció General de Consum, que ha de designar el director general de Consum.

Article 4

Funcions del president 1. Són funcions del president:

  1. Dirigir, promoure i coordinar l'actuació de la Comissió.

  2. Exercir la representació de la Comissió.

  3. Disposar la convocatòria de les sessions ordinàries i extraordinàries, fixar l'ordre del dia i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR