Resolució de la consellera de Treball i Formació de 20 d'agost de 2007 per la qual es modifica la convocatòria per concedir ajuts destinats a promocionar l'ocupació autònoma i a fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat per mitjà del treball autònom, aprovada per Resolució del conseller de Treball i Formació, de 2 de març...

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyResolució

Resolució de la consellera de Treball i Formació de 20 d'agost de 2007 per la qual es modifica la convocatòria per concedir ajuts destinats a promocionar l'ocupació autònoma i a fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat per mitjà del treball autònom, aprovada per Resolució del conseller de Treball i Formació, de 2 de març de 2007 (BOIB núm. 40, de 17 de març).

Després d'haver transcorregut més de vint anys des de la regulació del programa de promoció de l'ocupació autònoma per primera vegada en l'any

1986, s'ha aprovat l'Ordre TAS/1622/2007, de 5 de juny, per la qual es regula la concessió de subvencions al programa de promoció de l'ocupació autònoma (BOE núm. 136, de 7 de juny) en atenció als importants canvis produïts en l'economia espanyola, principalment en el mercat de treball, com també als nous models de gestió de les polítiques d'ocupació originats per les transferències a les comunitats autònomes. Aquest programa forma part de les polítiques actives d'ocupació previstes en la Llei 56/2003, de 16 de desembre, d'ocupació, i s'adapta a les directrius de la mateixa.

L'Ordre TAS 1622/2007 esmentada deroga expressament la normativa que regulava aquestes subvencions, que constituïa les bases reguladores de la convocatòria aprovada per la Resolució del conseller de Treball i Formació de 2 de març de 2007, que ara es modifica, i que es concretava en: l'Ordre del Ministeri de Treball i Seguretat Social de 21 de febrer de 1986, per la qual s'estableixen diversos programes de suport a la creació d'ocupació; l'Ordre del Ministeri de Treball i Seguretat Social, de 22 de març de 1994, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió d'ajuts i subvencions dels programes de promoció de l'ocupació autònoma i d'integració laboral dels minusvàlids en centres especials d'ocupació i treball autònom, regulats en l'Ordre de 21 de febrer de 1986; i les referències a les subvencions per a la constitució com a autònoms de treballadors amb discapacitat desocupats contingudes en l'Ordre del Ministeri de Treball i Afers Socials de 16 d'octubre de 1998, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de les ajudes i subvencions públiques destinades al foment de la integració laboral dels minusvàlids en centres especials d'ocupació i treball autònom.

La regulació d'aquest programa en la normativa de 1986 garantia un finançament mínim dels projectes en les primeres fases d'implantació amb la finalitat de fer més atractiva l'opció del treball per compte propi entre les persones en demanda d'ocupació. Amb el transcurs dels anys s'ha posat de manifest que els incentius prevists en aquella primera regulació, consistents en recursos financers per mitjà de reducció dels interessos de préstecs i rendes de subsistència continuen sent acceptats i valorats pels destinataris, a pesar que les quanties no s'hagin actualitzat.

En canvi, l'assistència tècnica s'ha valorat escassament, per la qual cosa en la nova regulació se la fa més atractiva i solvent a l'objecte de cobrir les manques gerencials que tenen alguns treballadors autònoms. En aquesta mateixa línia de suport a la funció gerencial, s'estableix una nova línia de subvenció per finançar parcialment els cursos de formació en direcció, gestió empresarial i noves tecnologies de la informació i la comunicació.

D'altra banda, la nova regulació neix amb la intenció de pal·liar les dificultats d'incorporació a l'ocupació de determinats col·lectius com són les dones, les persones joves i les persones amb discapacitat, en un context de forta creació d'ocupació i en coherència amb el programa nacional de reformes. Per això es destinen més recursos per finançar els projectes d'autoocupació promoguts per demandants d'ocupació que pertanyen als col·lectius indicats.

En conseqüència, en la nova regulació del programa de l'ocupació autònoma es contemplen subvencions per l'establiment com a autònom, subvencions financeres sobre préstecs, subvencions per a assistència tècnica i subvencions per a formació. La quantia de les subvencions adreçades a l'establiment com a autònom i les financeres es fixen en atenció als distints col·lectius: persones desocupades en general, joves de 30 anys o menys, dones, persones amb discapacitat i dones víctimes de violència de gènere.

Quant al procediment de concessió, es manté el règim de concessió directa previst en l'article 2.1 apartats b) i d) del Reial decret 357/2006, de 24 de març, per la qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm.

83, de 7 d'abril), segons preveu l'article 2.2 de l'Ordre TAS 1622/2007 esmentada.

Atès el procés de traspàs de gestió a les comunitats autònomes de les polítiques actives d'ocupació, l'Ordre TAS 1622/2007 preveu uns continguts comuns, inclosos en el seu Capítol I, que són d'aplicació en tot el territori nacional, en base a la competència de l'Estat en matèria de legislació laboral, sense perjudici de la seva execució per les comunitats autònomes, mentre que deixa a aquestes els aspectes procedimentals i l'adequació a les seves peculiaritats organitzatives.

L'article 2.10 del Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les Conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 104, de 12 de juliol), estableix que la Direcció General de Treball exerceix les funcions relatives a la promoció de l'ocupació, les quals es varen transferir a la comunitat autònoma de les Illes Balears per mitjà del Reial decret 99/1996, de 26 de gener, de traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de cooperatives, qualificació i registre administratiu de societats laborals i programes de suport a l'ocupació (BOE núm. 52, de 29 de febrer), entre els quals consta la gestió dels ajuts i de les subvencions per a la promoció de l'ocupació autònoma. Les funcions i els serveis transferits, els va assumir la comunitat autònoma mitjançant el Decret 32/1996, de 7 de març (BOIB núm. 35, de 19 de març).

L'Ordre del conseller de Treball i Formació de 4 de maig de 2005 estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de treball i formació (BOIB núm. 73, de 12 de maig); en l'article 1.2, apartat 28, preveu que podran ser objecte de subvenció la promoció de l'ocupació autònoma.

L'article 3 de l'Ordre del conseller de Treball i Formació de 4 de maig de 2005, ja esmentada, estableix que les convocatòries de subvencions s'han d'aprovar per una resolució del conseller competent en matèria de treball i formació i s'han de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per tot això, de conformitat amb el que disposen l'article 15 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), i l'article 3 de l'Ordre de bases reguladores abans esmentades, dict la següent RESOLUCIÓ Primer Objecte Aquesta Resolució té per objecte modificar la convocatòria d'ajuts per fomentar la creació d'ocupació autònoma i la integració laboral de les persones amb discapacitat per mitjà del treball autònom, aprovada per Resolució del conseller de Treball i Formació de 2 de març de 2007 (BOIB núm. 40, de 17 de març), atesa l'aprovació de l'Ordre TAS/1622/2007, de 5 de juny, per la qual es regula la concessió de subvencions al programa de promoció de l'ocupació autònoma (BOE núm. 136, de 7 de juny).

Segon Bases reguladores Els ajuts i les subvencions concedits com a conseqüència d'aquesta Resolució es regeixen pel que disposa l'Ordre TAS/1622/2007, de 5 de juny, per la qual es regula la concessió de subvencions al programa de promoció de l'ocupació autònoma (BOE núm. 136, de 7 de juny); pel Reial decret 357/2006, de 24 de març, pel qual es regula la concessió directa de determinades subvencions en els àmbits de l'ocupació i de la formació professional ocupacional (BOE núm. 83, de 7 d'abril), i pel que estableix l'Ordre del conseller de Treball i Formació de 4 de maig de 2005, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de Treball i Formació (BOIB núm. 73, de 12 de maig).

Tercer Partides pressupostàries Atès que la nova regulació preveu un sol programa d'ajuts on es diferencien les quanties de les subvencions en funció dels col·lectius als quals s'adrecen, el crèdit per import d'un milió cent seixanta-cinc mil cent quaranta euros (1.165.140 ), inicialment assignat als ajuts per a la promoció de l'ocupació autònoma i al foment de la integració laboral de persones amb discapacitat per mitjà del treball autònom establerts en la Resolució de convocatòria de 2 de març de 2007, que es modifica, s'ha d'entendre distribuït de la manera següent:

  1. Els ajuts que es concedeixin a l'empara d'aquesta Resolució com també els sol·licitats a l'empara del Programa I de la Resolució de 2 de març de 2007 han d'anar amb càrrec a la partida pressupostària 19201 322A01 47000.00

    19202 del pressupost vigent de la comunitat autònoma de les Illes Balears, per import d'un milió cent quaranta mil cent quaranta euros (1.140.140 ).

  2. Els ajuts sol·licitats a l'empara del Programa II de la Resolució de 2 de març de 2007 esmentada han d'anar amb càrrec a les partides pressupostàries següents del pressupost vigent:

    -- partida pressupostària 19201 322A01 47000.00 19203, per import de

    quinze mil euros (15.000 ) -- partida pressupostària 19201 322A01 77000.00 19203, dotada amb una quantia de deu mil euros (10.000 ) La distribució entre capítols corresponent al fons finalista 19203 és una previsió que es podrà ajustar sense modificar la convocatòria.

    1. La concessió dels ajuts que regula aquesta convocatòria queda condicionada a les disponibilitats pressupostàries del punt anterior.

      Quart Àmbit temporal i territorial d'aplicació 1. Es modifica el termini per iniciar i realitzar les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR