Decret 51/2008, de 18 d'abril, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Consell Financer Interinsular

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Economia, Hisenda i Innovacio
Rango de LeyDecret

Decret 51/2008, de 18 d'abril, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Consell Financer Interinsular La Llei 2/2002, de 3 d'abril, té per objecte establir el sistema de finançament definitiu dels consells insulars, d'acord amb el que preveuen l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears i la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

En aquest sentit, i sens perjudici de les eventuals revisions excepcionals que preveu la disposició transitòria segona de la Llei esmentada, el sistema de finançament ha de tenir una durada quinquennal, període després del qual s'ha de revisar, tot tenint en compte la incidència en l'estructura metodològica del sistema que pugui tenir la incorporació de noves competències homogènies dels consells insulars.

A aquest efecte, l'article 8 de l'esmentada Llei 2/2002, de 3 d'abril, modificat per la disposició addicional sisena de la Llei 6/2007, de 27 de desembre, de mesures tributàries i economicoadministratives, crea el Consell Financer Interinsular amb la finalitat d'aconseguir la coordinació adequada entre el Govern de les Illes Balears i els consells insulars en aquesta matèria i articular el desenvolupament i la revisió del sistema de finançament dels consells.

Pel que fa a la composició del Consell Financer Interinsular, ha de ser paritària entre el Govern i els consells insulars, per la qual cosa la creació del Consell Insular de Formentera determina que s'ha d'integrar per quatre representants del Govern de les Illes Balears i per un representant de cadascun dels consells insulars de Mallorca, de Menorca, d'Eivissa i de Formentera.

D'altra banda, i d'acord amb l'apartat 2 de l'article 8 de l'esmentada Llei 2/2002, de 3 d'abril, el funcionament i les atribucions d'aquest Consell Financer Interinsular s'han de regular mitjançant decret del Govern de les Illes Balears.

Per tot això, a proposta conjunta del conseller de Presidència i del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 18 d'abril de 2008,

DECRET Article 1

Objecte i naturalesa 1. Aquest Decret té per objecte regular la composició, el funcionament i les atribucions del Consell Financer Interinsular, com a òrgan col·legiat creat per la Llei 2/2002, de 3 d'abril, del sistema de finançament definitiu dels consells insulars.

  1. El Consell Financer Interinsular, que tindrà caràcter consultiu i de deliberació, s'adscriu a la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació, però sense integrar-se en l'estructura jeràrquica d'aquesta.

Article 2

Composició i funcionament 1. El Consell Financer Interinsular està format pels membres...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR