Decret 97/2009, de 29 de desembre, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Consell de Coordinació de Benestar Social de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració
Rango de LeyDecret

Decret 97/2009, de 29 de desembre, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Consell de Coordinació de Benestar Social de les Illes Balears L'article 43 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, disposa que el Govern de les Illes Balears i la conselleria competent en matèria de serveis socials han de vetllar per garantir la coordinació del sistema de serveis socials amb els altres sistemes que contribueixen al benestar social.

Per fer efectiva aquesta disposició, entre altres mesures, l'article 44 de la Llei 4/2009 creà el Consell de Coordinació de Benestar Social com a òrgan de coordinació i col·laboració interadministrativa en matèria de benestar social en l'àmbit de les Illes Balears.

La Llei precisa que el Consell de Coordinació ha d'estar integrat per persones representants del Govern de les Illes Balears, dels consells insulars i dels municipis per mitjà de les seves associacions representatives.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, amb els informes de la Secretaria General i del Servei jurídic, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 29 de desembre de 2009,

DECRET Capítol I Disposicions generals Article 1

Naturalesa i adscripció 1. El Consell de Coordinació de Benestar Social és un òrgan de naturalesa col·legiada i caràcter consultiu.

  1. El Consell de Coordinació s'adscriu a la conselleria competent en matèria de serveis socials.

Article 2

Funcions del Consell de Coordinació de Benestar Social Corresponen al Consell de Coordinació de Benestar Social les funcions següents:

  1. Coordinar les polítiques públiques en matèria de serveis socials, mitjançant l'intercanvi permanent d'informació i l'elaboració de propostes d'actuació conjunta.

  2. Vetllar per l'equitat territorial en la distribució de recursos i programes d'actuació.

  3. Articular les polítiques de serveis socials amb les dels sistemes educatiu, de salut, de cultura, d'ocupació, d'habitatge i de justícia.

  4. Les funcions que li atribueixin les lleis o els reglaments.

    Capítol II Composició Article 3

    Composició 1. El Consell està compost pels membres següents:

  5. En representació del Govern de les Illes Balears:

    1r. El conseller o la consellera competent en matèria de serveis socials, que hi actua com a president o presidenta.

    2n. Dos directors o dues directores generals de la conselleria competent en matèria de serveis socials, un dels quals substitueix el president o la presidenta en cas d'absència.

    3r. Una persona en representació de la conselleria competent en matèria d'educació i cultura.

    4t. Una persona en representació de la conselleria competent en matèria de salut.

    5è. Una persona en representació de la conselleria competent en matèria d'ocupació.

    6è. Una persona en representació de la conselleria competent en matèria d'habitatge.

    7è. Una persona en representació de la conselleria competent en matèria de justícia.

    8è. Una persona en representació de la direcció general competent en matèria de joventut.

  6. En representació de la resta d'administracions públiques:

    1r. Dues persones en representació de cada consell insular.

    2n. Una persona en representació d'ajuntaments de més de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR