Decret 91/2009, de 18 de desembre, de cessament i de nomenament de membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup III

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyDecret

Decret 91/2009, de 18 de desembre, de cessament i de nomenament de membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup III L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

L'article 10.2 del Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, aprovat mitjançant el Decret 128/2001, de 9 de novembre (BOIB núm. 140, de 22 de novembre), modificat pel Decret 109/2006, de 22 de desembre (BOIB núm. 188, de 30 de desembre), preveu les causes per les quals cessen en les seves funcions els membres del Consell Econòmic i Social.

La Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), modificada per la Llei 5/2009, de 17 de juny (BOIB núm. 93, de 27 de juny), desenvolupa aquest òrgan estatutari, li atorga la qualitat d'òrgan de caràcter consultiu i en determina la composició en l'article 4. En aquest sentit, formen part del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears un president; el Grup I, format per representants de les associacions empresarials; el Grup II, format per representants d'organitzacions sindicals, i el Grup III, constituït per representants de diferents sectors (agraris, pesquers, de la Universitat de les Illes Balears, etc.).

Quant a la designació i el nomenament dels membres del Grup I, és a dir, el corresponent a membres designats per les organitzacions empresarials, l'article 5 de la Llei 10/2000, abans esmentada, disposa que els haurà de nomenar el Consell de Govern, amb la designació prèvia de les organitzacions empresarials més representatives en l'àmbit de les Illes Balears.

A proposta del Govern de les Illes Balears s'insta el cessament i posterior nomenament d'un membre titular del Consell Econòmic i Social integrat en el Grup III.

Per tot això, i en virtut del que disposa l'article 5.4 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern de les Illes Balears el nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social, un cop feta la designació i la proposta prèvies per part del grup corresponent.

Vist tot això, a proposta de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR