Decret 96/2009, de 29 de desembre, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració
Rango de LeyDecret

Decret 96/2009, de 29 de desembre, pel qual es regula la composició, el funcionament i les atribucions del Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, en l'article 45, crea el Comitè d'Avaluació de Necessitats de Serveis Socials com a l'òrgan tècnic encarregat d'estudiar les necessitats socials de la població i d'avaluar l'eficiència i la qualitat del sistema de serveis socials. Es constitueix com a òrgan consultiu.

L'article 45 esmentat també estableix que la composició, el nombre de membres, el funcionament i les atribucions del Comitè s'han de regular reglamentàriament. El componen persones expertes que designen el Govern de les Illes Balears i les altres administracions competents en matèria de serveis socials.

Les administracions públiques integrants han de designar les persones que les representin d'acord amb les seves normes competencials i de procediment.

L'article 26.3 de la Llei 4/2009 disposa que el Govern de les Illes Balears, en el procés d'elaboració i revisió de la cartera bàsica de serveis socials, ha de disposar en qualsevol cas dels informes del Comitè d'Avaluació de Necessitats de Serveis Socials i del Consell Superior de Serveis Socials de les Illes Balears.

L'article 98.2 de la mateixa Llei estableix que la recerca i les actuacions d'innovació tecnològica s'han de dur a terme seguint els criteris que estableixi el Comitè d'Avaluació de Necessitats de Serveis Socials, i tenen com a finalitat primordial conèixer les necessitats actuals i futures d'atenció social de la ciutadania, els factors i les causes que incideixen en aquestes necessitats, i l'estudi dels sistemes organitzatius, de gestió i econòmics dels serveis socials existents i dels que es puguin implantar en el futur.

La disposició final sisena de la Llei, relativa als òrgans de coordinació, determina que el Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials s'ha de constituir en el termini de vuit mesos des que entri en vigor la Llei.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Afers Socials, Promoció i

Immigració, atesos els informes de la Secretaria General i del Servei jurídic, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 29 de desembre de 2009,

DECRET Capítol I Disposicions generals Article 1

Adscripció El Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials s'adscriu a la conselleria competent en matèria de serveis socials, amb les funcions, la composició i el règim jurídic que es regulen mitjançant aquest Decret.

Article 2

Naturalesa El Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials es configura com un òrgan col·legiat de caràcter consultiu i amb tasques d'assessorament de la conselleria competent en matèria de serveis socials.

Article 3

Funcions Les funcions del Comitè d'Avaluació de Necessitats Socials són les següents:

  1. Avaluar permanentment les necessitats socials a partir de la informació quantitativa i qualitativa disponible, per al conjunt de la població i per a col·lectius específics.

  2. Emetre informes sobre les noves necessitats socials detectades, que poden incloure recomanacions i pautes d'actuació futures del sistema de serveis socials.

  3. Elaborar informes i estudis sobre programes i prestacions que poden donar resposta als nous reptes que hagin d'afrontar els serveis socials.

  4. Elaborar propostes sobre ràtios professionals per donar cobertura a les necessitats de serveis i prestacions.

  5. Fer avaluacions sobre àmbits temàtics dels serveis socials i emetre'n els informes corresponents.

  6. Dur a terme estudis de satisfacció de les persones usuàries dels serveis socials.

  7. Informar sobre la cartera bàsica de serveis socials i les modificacions que es produeixin en el contingut.

Capítol II Composició, òrgans i funcionament del Comitè d'Avaluació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR