Conveni de cooperació entre el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) i el Consell Insular d'Eivissa, en matèria de tramitació i gestió d'expedients d'ajudes i subvencions agràries i pesqueres i de determinats registres d'explotacions.

SecciónII - Consells Insulars
EmisorEivissa

Conveni de cooperació entre el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) i el Consell Insular d'Eivissa, en matèria de tramitació i gestió d'expedients d'ajudes i subvencions agràries i pesqueres i de determinats registres d'explotacions.

De Conformitat amb allò previst a l'art. 8 de la Llei 30/92, de règim jurídic de les administracions públiques i procediment administratiu comú, de 26 de novembre, a continuació es fa públic el següent conveni núm. 172/07:

Conveni de cooperació entre el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (fogaiba) i el Consell Insular d'Eivissa, en matèria de tramitació i gestió d'expedients d'ajudes i subvencions agràries i pesqueres i de determinats registres d'explotacions Palma, 13 de desembre de 2007

REUNITS D'una banda, l'Honorable Sra. Mercè Amer Riera, consellera d'Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, en qualitat de presidenta de l'entitat de dret públic Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (fogaiba), en virtut del que estableix l'article 5 del Decret 64/2005, de 10 de juny, de creació del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears i en exercici de les atribucions que li han estat conferides per l'article 6.1a) de l'esmentat Decret.

I d'altra banda, l'Honorable Sr. Xico Tarrés Marí, president del Consell Insular d'Eivissa, en nom i representació de la institució que presideix, de conformitat amb el que disposa l'article 9.2q) de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de Consells Insulars.

D'acord amb les atribucions que tenen conferides, ambdues parts es reconeixen la capacitat legal per a atorgar el present Conveni i,

MANIFESTEN Primer: Mitjançant Decret 64/2005, de 10 de juny, del Govern de les Illes Balears i en virtut de l'autorització atorgada per la Disposició addicional vuitena de la Llei 8/2004, de 23 de desembre, de mesures tributàries, administratives i de funció pública, es crea el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears, fogaiba en endavant, entitat de dret públic adscrita a la Conselleria d'Agricultura i Pesca, amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat d'obrar, sotmesa a l'ordenament jurídic privat, sense perjudici de la seva subjecció al dret administratiu.

Segon: L'esmentada disposició addicional i l'article 3 del Decret 64/2005, de 10 de juny, estableixen com a objecte d'aquesta empresa:

  1. Executar la política de l'esmentada Conselleria, en relació amb l'aplicació de mesures de millora i foment dels sectors agrari i pesquer, incloses les derivades de l'execució de les mesures i polítiques comunitàries establertes en aquesta matèria.

  2. Constituir-se com a organisme pagador de les ajudes derivades de l'execució d'aquestes actuacions.

  3. Gestionar el Registre general d'explotacions agràries de les Illes Balears.

    Tercer: L'esmentada entitat de dret públic es constitueix com a organisme pagador de les despeses corresponents a la Secció Garantia del Fons Europeu d'Orientació i Garantia Agrícola (feoga), mitjançant Decret 65/2207, de 25 de maig, atribuint-li en conseqüència les funcions previstes a l'article 4.1 d'aquest Decret, entre les quals en el seu apartat c) es troba la realització de les actuacions administratives, tècniques, inspectores, comptables i del control intern previstes a la normativa comunitària.

    Quart: Dins la política establerta per l'esmenada Conselleria, es troba la de realització d'actuacions de millora i foment dels sectors agrari i pesquer de les Illes Balears, a través, entre d'altres, de l'establiment de línies d'ajudes i subvencions que són gestionades en l'actualitat pel fogaiba.

    Cinquè: En matèria agrària, les esmentades línies s'articulen principalment en dos grans blocs: aquelles, el finançament de les quals correspon a la comunitat autònoma o al Ministeri o a ambdues administracions conjuntament i aquelles que la Unió Europea finança, amb caràcter exclusiu o en concurrència, a través del Fons Europeu, i que correspon principalment a les derivades de l'aplicació del programa de desenvolupament rural, les ajudes directes en el marc de la Política Agrícola Comuna i d'altres règims d'ajuda als agricultors.

    Sisè: En matèria de pesca, existeixen línies, el finançament de les quals correspon a la comunitat autònoma i altres que la Unió Europea finança, amb caràcter exclusiu o en concurrència, i que estan previstes en el Reglament (CE) núm. 2792/1999, del Consell, de 17 de desembre, pel qual es defineixen les modalitats i condicions de les intervencions amb finalitat estructural en el sector de la pesca i en el Reglament (CE) núm. 1263/1999, del Consell, de 21 de juny, relatiu a l'Instrument Financer d'Orientació de la Pesca (IFOP) i en un futur pel Fons Europeu de Pesca.

    Setè: Respecte a les línies, en el finançament de les quals hi intervé el FEAGA, el Reglament (CE) núm. 1290/2005, del Consell, de 21 de juny, sobre finançament de la Política Agrícola Comuna, i el Reglament CE) núm.

    885/2006, de la Comissió, de 21 de juny, pel que s'estableixen les disposicions d'aplicació del Reglament (CE) núm. 1290/2005, del Consell, creen la figura dels organismes pagadors com a òrgans de gestió dels esmentats fons i preveuen una sèrie de requisits que han de complir.

    Concretament, l'apartat 1 de l'annex del Reglament (CE) núm. 885/2006, estableix com a funcions principals a exercir per l'organisme esmentat anteriorment, l'autorització, execució i comptabilitat dels pagaments.

    Segons el mateix annex, l'organisme disposarà d'un servei de control intern i d'un servei tècnic.

    No obstant això, l'apartat 1c) preveu que part de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR