Decret 11/2008, de 25 de gener, pel qual es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de ComerC, induStria i Energia
Rango de LeyDecret

Decret 11/2008, de 25 de gener, pel qual es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears Mitjançant el Decret 110/1997, d'1 d'agost, es va constituir, en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial com a empresa pública de les definides en l'article 1.b) de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes, empreses públiques i vinculades de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, que ha d'ajustar la seva activitat a l'ordenament jurídic privat, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de la Llei esmentada abans.

El Decret 99/2004, de 10 de desembre, pel qual es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut Balear de Desenvolupament Industrial, suposa una nova modificació de les normes que regulen el funcionament d'aquesta entitat, n'amplia els objectius i en reforça el caràcter d'ens instrumental al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma. Aquesta modificació s'afegeix a l'efectuada el 25 de juliol de 2003 mitjançant el Decret 140/2003, a través del qual es reformava, bàsicament, la composició de la Comissió Executiva de l'Institut.

L'objectiu d'aquesta nova modificació dels Estatuts és: recuperar el Consell de Direcció com a màxim òrgan de govern de l'Institut i fer de la Comissió Executiva un vertader òrgan executiu; fer del conseller o consellera competent en matèria de comerç i indústria el president o presidenta de l'Institut; corregir determinades imprecisions i contradiccions existents en el text dels Estatuts vigents; definir amb més claredat les competències de l'Institut, i delimitar clarament les competències de la Comissió Executiva i les del director o directora gerent.

Atesos tots aquests canvis en la norma bàsica que regula el funcionament de l'Institut, tant els ja aprovats com els que ara es proposen, es considera convenient sistematitzar en una sola norma el funcionament de l'Institut i fer-ne una nova redacció dels Estatuts.

Per tot això, a proposta de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 25 de gener de 2008,

DECRET Article únic Es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears, el qual passa a tenir la redacció següent:

`TÍTOL I DENOMINACIÓ, NATURALESA I OBJECTE Capítol I Denominació i naturalesa Article 1

  1. Es constitueix, en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears com a empresa pública de les definides en l'article 1.b.1 de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes i empreses públiques i vinculades de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, com a entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, que ha d'ajustar la seva activitat a l'ordenament jurídic privat, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de la Llei esmentada abans.

  2. L'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears s'adscriu a la conselleria competent en matèria de comerç i indústria del Govern de les Illes Balears.

    Capítol II Objecte Article 2

  3. L'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears té com a objectiu genèric impulsar el desenvolupament empresarial a les Illes Balears amb criteris de sostenibilitat, de reequilibri territorial i sectorial. Amb la màxima transparència, equanimitat i eficiència, ha de posar a l'abast de les empreses, especialment de la petita i mitjana empresa, la informació i els mitjans adients per millorar-ne la gestió i augmentar-ne la competitivitat, i ha de potenciar la innovació, el disseny i la qualitat, així com la promoció dels productes i serveis de les Illes Balears.

  4. L'objecte social consisteix en la realització, entre d'altres, de les activitats següents:

    1. Difondre i facilitar la informació necessària sobre serveis, productes, programes, normatives, ajuts, etc., que puguin ser d'interès per a l'empresa de les Illes Balears.

    2. Col·laborar amb altres entitats, organismes i administracions en la promoció i l'organització d'activitats adreçades al teixit empresarial de les Illes Balears.

    3. Recollir, analitzar i impulsar les iniciatives empresarials, especialment les que fomentin la innovació, la diversificació econòmica i la complementarietat productiva entre els diversos sectors, així com la consolidació dels sectors tradicionals i artesanals.

    4. Desenvolupar i/o publicar estudis i investigacions que tenguin relació amb el seu objecte social, ja sigui per iniciativa pròpia, per encàrrec de l'Administració i/o com a conseqüència dels acords a què hagi arribat amb altres empreses i entitats.

    5. Promoure l'atenció de les empreses mitjançant l'organització de cursos, seminaris, consultoria i assistència.

    6. Contribuir a una millor preparació dels professionals de la innovació, del disseny, de la qualitat i de la promoció comercial.

    7. Mantenir un servei de documentació i biblioteca sobre qüestions relacionades amb la situació, les tècniques i les perspectives de qualsevol activitat que tengui relació amb el seu objecte social.

    8. Promoure la implantació de metodologies de gestió empresarial, de sistemes de gestió de qualitat i de medi ambient a les empreses.

    9. Fomentar l'adopció de models de gestió empresarial encaminats a obtenir l'excel·lència i la competitivitat.

    10. Fomentar la formació i la informació dels aspectes de qualitat, seguretat i medi ambient en relació amb la empresa en tots els seus vessants.

    11. Incrementar la sensibilització de la mentalitat empresarial i institucional cap a la cultura de la innovació, la qualitat i el disseny.

    12. Promoure àrees industrials o de serveis, especialment per a les empreses que per les seves característiques no puguin estar instal·lades a l'interior de les poblacions.

    13. Promocionar comercialment qualsevol producte o servei produït a les Illes Balears.

    14. Fomentar la internacionalització de les empreses de les Illes Balears.

    15. Crear i promoure una imatge exterior per als productes i serveis de les Illes Balears.

    16. Promoure i desenvolupar altres activitats i serveis destinats a l'empresa, als professionals, als tècnics i als consumidors, que contribueixen a complir de manera eficaç l'objectiu principal de l'Institut.

    17. Promoure la creació de noves empreses innovadores i ajudar a la seva consolidació.

    18. Gestionar infraestructures i recursos de suport a l'empresa.

    19. Dur a terme les activitats que li encomani el Govern de la Comunitat Autònoma o les que acordi en virtut de convenis de col·laboració amb altres entitats o particulars.

    20. Concedir qualsevol tipus d'ajudes per afavorir el desenvolupament empresarial de les Illes Balears.

    21. Realitzar qualsevol altra activitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR