Decret 103/2010, de 27 d'agost, pel qual es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI)

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de ComerC, induStria i Energia
Rango de LeyDecret

Decret 103/2010, de 27 d'agost, pel qual es modifica el Decret 110/1997, d'1 d'agost, de constitució de l'entitat de dret públic sotmesa a l'ordenament jurídic privat Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) Mitjançant el Decret 110/1997, d'1 d'agost, es va constituir, en l'àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l'Institut Balear de Desenvolupament Industrial com a empresa pública de les definides en l'article 1 b) de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes, empreses públiques i vinculades de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i com a entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia que ha d'ajustar la seva activitat a l'ordenament jurídic privat, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 de la Llei abans esmentada.

Amb posterioritat, el Decret 143/2000, de 20 d'octubre, li va canviar el nom pel d'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears i, mitjançant el Decret 140/2003, de 25 de juliol, el Decret 99/2004, de 10 de desembre, i el Decret 11/2008, de 25 de gener, es va modificar l'esmentat Decret 110/1997, per ampliar els objectius, reforçar el caràcter d'ens instrumental al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma i per definir amb més claredat les seves competències. Atesos tots els canvis en la norma bàsica que regula el funcionament de l'Institut, el Decret 11/2008 va sistematitzar en una sola norma totes les modificacions estatutàries aprovades.

D'altra banda, per tal d'assolir la màxima eficàcia i eficiència en la gestió dels recursos públics, s'ha considerat adequat dissoldre la societat Fires i Congressos de Balears i integrar les funcions i els recursos de la societat esmentada en l'estructura de l'IDI, no tan sols per optimitzar el capital humà i econòmic, sinó per atendre els canvis i les noves necessitats que el món empresarial de les Illes Balears requereix. Així, una adequada coordinació de programes i actuacions, el treball conjunt d'experts en àrees complementàries i la unificació física de seus són, entre d'altres, aspectes que permetran oferir un servei de millor qualitat als empresaris de la comunitat i suposaran un ajut addicional per a la seva competitivitat. Aquesta línia d'actuació ja es va iniciar l'any 2007, des de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, que impulsà un projecte estratègic consistent a transformar l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears en una agència de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR