Resolució del conseller de Salut i Consum d'1 de febrer de 2010 per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria metge/metgessa d'urgències d'atenció primària del Servei de Salut de les Illes Balears

Sección2.- Autoritats i personal
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyResolució

Resolució del conseller de Salut i Consum d'1 de febrer de 2010 per la qual es convoca un concurs oposició per cobrir places vacants de la categoria metge/metgessa d'urgències d'atenció primària del Servei de Salut de les Illes Balears Antecedents L'Acord del Consell de Govern de 23 d'octubre de 2009 (publicat en el BOIB núm. 159, de 29 d'octubre de 2009) sobre l'aprovació de l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2009 del personal dependent del Servei de Salut de les Illes Balears, preveu que es convoquin proves selectives per cobrir vuitantadues places vacants de la categoria metge/metgessa d'urgències d'atenció primària.

Per això, una vegada conclosa la negociació amb les organitzacions sindicals i exercint les competències que m'atorga la disposició addicional quarta de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dicto la següent Resolució 1. Aprovar la convocatòria d'un concurs oposició per cobrir vuitantadues places de la categoria metge/metgessa d'urgències d'atenció primària dependents del Servei de Salut de les Illes Balears.

  1. Aprovar les bases que han de regir aquesta convocatòria, que s'adjunten a aquesta resolució com a annex I.

  2. Aprovar el barem de mèrits per a la fase de concurs, que s'adjunta a aquesta resolució com a annex II.

  3. Fer públiques les recomanacions per tramitar les sol·licituds per participar en aquest procés selectiu, que figuren a l'annex III.

  4. Publicar aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

    Interposició de recursos Contra aquesta resolució -que esgota la via administrativa- pot interposarse un recurs de reposició davant de l'òrgan que la dicta, en el termini d'un mes a explicar des del dia següent a la data de publicació, d'acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

    També pot interposar-se directament un recurs contenciós-administratiu davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos a explicar des del dia següent la data de publicació, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa-administrativa, sense perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

    Palma, 1 de febrer de 2010

    El director general Josep M. Pomar Reynés Per delegació del conseller de Salut i Consum (BOIB n.º 48/2008) Annex I Bases de la convocatòria 1. Normes generals 1.1. Es convoca un concurs oposició per cobrir vuitanta-dues places vacants de personal estatutari de la categoria metge/metgessa d'urgències d'atenció primària (grup A1) dependents del Servei de Salut de les Illes Balears, corresponents a l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2009, d'acord amb la distribució següent:

    a) 41 places per al torn d'accés lliure, 2 de les quals corresponen a la reserva per a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

    b) 41 places per al torn de promoció interna, 2 de les quals corresponen a la reserva per a persones amb una discapacitat igual o superior al 33%.

    1.2. Les places no cobertes en el torn de promoció interna s'incrementaran a les ofertades en el torn d'accés lliure.

    1.3. Les persones aspirants només poden participar en un dels torns establerts.

    1.4. Les proves selectives es regeixen per aquestes bases de convocatòria, per les bases comunes i també pel que estableixen la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut; la Llei 7/2007, de 12 d'abril, de l'estatut bàsic de l'empleat públic; el Real decret-llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les Institucions sanitàries de la Seguretat Social -vigent amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic en virtut de la disposició transitòria sisena de la Llei 55/2003; el Decret 24/2009, de 27 de març, pel qual es regula l'exigència de coneixements de llengua catalana en els procediments selectius d'accés i de mobilitat relatius a la funció pública estatutària i per ocupar llocs de treball que es convoquin al sector públic sanitari de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears; i la resta de les disposicions que resultin aplicables.

    1.5. A les persones aspirants que superin el procés selectiu els serà aplicable l'estatut marc del personal estatutari dels Serveis de salut, la normativa declarada vigent per aquest estatut, la Llei 7/2007, així com la normativa general d'aplicació al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears.

    1.6. El conseller de Salut i Consum ha de resoldre les incidències que se suscitin en el desenvolupament d'aquesta convocatòria, sense perjudici de les que corresponguin al Tribunal calificador segons el que disposa la base 5.9.

  5. Requisits de les persones aspirants 2.1. Per ser admeses a aquestes proves selectives, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

    a) Tenir la nacionalitat espanyola o de qualsevol estat de la Unió Europea o la d'algun estat a què sigui aplicable la lliure circulació de treballadors en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya. També poden participar (qualsevol que sigui la seva nacionalitat) els cònjuges d'espanyols i de ciutadans d'altres estats de la Unió Europea sempre que no estiguin separats de dret, així com els seus descendents i els dels cònjuges sempre que no estiguin separats de dret i que siguin menors de vint-iun anys o majors d'aquesta edat dependents.

    b) Tenir compliments setze anys d'edat i no superar l'edat màxima de jubilació forçosa.

    c) Tenir el títol de metge especialista en medicina familiar i comunitària o el certificat previst a l'article 3 del Real decret 853/1993, de 4 de juny, o algun dels títols, certificats o diplomes a què fa referència l'article 30 de la Directiva 93/16/CEE, l'enumeració del qual figura en l'apartat 1 de la Comunicació 96/C 363/04, de la Comissió Europea, o siguin titulars dels certificats previstos a l'article 36.4 d'aquesta Directiva. En el cas de les titulacions obtingudes a l'estranger, ha d'acreditar que estan homologades pel Ministeri d'Educació, Política Social i Esport.

    d) Tenir la capacitat funcional necessària per exercir les funcions que es derivin del nomenament corresponent.

    e) La persona aspirant no ha d'haver estat separada del servei, mitjançant un expedient disciplinari, de qualsevol servei de salut o administració pública en els sis anys anteriors a la convocatòria, ni ha d'estar inhabilitada amb caràcter ferm per exercir funcions públiques ni per a la professió corresponent.

    f) En el cas de les persones d'altres estats esmentats en el paràgraf a, la persona aspirant no ha d'estar inhabilitada per sanció o pena per accedir a funcions o a serveis públics en un estat de la Unió Europea, ni ha d'haver estat separada de cap de les seves administracions ni cap dels seus serveis públics en els sis anys anteriors a la convocatòria mitjançant una sanció disciplinària.

    g) Ha que satisfer els drets d'examen per l'import que es detalla en la base 3.8, llevat que es tracti de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%, que estan exemptes de pagar cap taxa.

    2.2. Les persones aspirants que es presentin pel sistema de promoció interna han de complir també els requisits següents:

    a) Tenir la condició de personal estatutari fix del Servei de Salut de les Illes Balears.

    b) Pertànyer a una categoria diferent de la convocada del mateix grup de classificació o d'un d'inferior.

    c) Estar en la situació de servei actiu en la categoria en la qual s'ostenta la plaça fixa o tenir reserva de plaça en aquesta categoria.

    d) Haver donat servei amb nomenament com a personal estatutari fix durant dos anys en la categoria de procedència.

    2.3. Les persones que es presentin pel torn de reserva per a persones amb discapacitat han de tenir reconegut un grau de discapacitat igual o superior el 33%.

    2.4. D'acord amb la disposició addicional segona del Decret 24/2009, de 27 de març, l'informe del secretari general del Servei de Salut de 31 de març de 2009 i la Resolució del director general del Servei de Salut de 31 de març de 2009 (BOIB n.º 58, de 21 d'abril), s'eximeix les persones aspirants d'acreditar els coneixements de català corresponents al certificat B.

    2.5. Els requisits exigits per participar en aquesta convocatòria han de complir-se en el terme final del termini per presentar sol·licituds i han de mantenir-se al llarg de tot el procés selectiu fins a la presa de possessió de la plaça adjudicada. En cas contrari, es perdran tots els drets derivats de la convocatòria.

  6. Sol·licituds 3.1. Les persones interessades en participar en aquest procés selectiu han d'omplir la sol·licitud per participar en les proves selectives i pagar la taxa dels drets d'examen.

    3.2. La sol·licitud es pot omplir mitjançant el tràmit telemàtic publicat en els webs http://opoibsalut.caib.es i http://opoibsalut.illesbalears.cat , d'acord amb les recomanacions que es publiquen com a annex III d'aquesta resolució.

    La sol·licitud també pot omplir-se manualment; per a això està disponible el formulari en format d'imprès en paper en els Serveis Centrals del Servei de Salut (carrer de la Reina Esclarmunda, 9, de Palma), en les gerències d'atenció primària i d'atenció especialitzada i en la gerència d'atenció a urgències 061.

    3.3. Els drets d'examen s'han d'ingressar mitjançant el document unificat d'ingrés (model 046) habilitat a tal efecte, que pot omplir-se telemàticament, d'acord amb les recomanacions que es publiquen com a annex III d'aquesta resolució. El DUI també pot omplir-se manualment; per a això, és a disposició en els Serveis Centrals del Servei de Salut (carrer de la Reina Esclarmunda, 9...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR