Decret 62/2010, de 23 d'abril, pel qual es regulen la composició, el funcionament i les atribucions del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració
Rango de LeyDecret

Decret 62/2010, de 23 d'abril, pel qual es regulen la composició, el funcionament i les atribucions del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes Balears Preàmbul L'article 46 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, crea el Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes Balears com a òrgan col·legiat consultiu, interdisciplinari i independent que té per finalitats sensibilitzar el personal dels serveis i els centres respecte de la dimensió ètica en la pràctica que desenvolupen, garantir el dret de les persones al respecte a la seva personalitat, dignitat humana i intimitat, sense cap discriminació, i identificar, analitzar i avaluar els aspectes ètics de la pràctica social.

Aquest article també estableix que se n'ha de regular reglamentàriament la composició amb criteris de pluralitat i que ha d'estar integrat per professionals de prestigi reconegut en l'àmbit dels serveis socials, que han de proposar els col·legis professionals respectius, la Universitat de les Illes Balears i el Consell Econòmic i Social.

Les entitats que integren el Comitè han de designar les persones que les representen d'acord amb les seves normes competencials i de procediment.

L'apartat 3 de la disposició final sisena de la Llei, relativa als òrgans de coordinació, determina que el Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes Balears s'ha de constituir en el termini de vuit mesos des que entri en vigor la Llei.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, amb els informes de la Secretaria General i del Servei Jurídic, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 23 d'abril de 2010,

DECRET Capítol I Disposicions generals Article 1

Adscripció El Comitè d'Ètica de Serveis Socials s'adscriu a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració amb les funcions, la composició i el règim jurídic que es regulen mitjançant aquest Decret.

Article 2

Naturalesa i finalitats 1. El Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes Balears es configura com un òrgan col·legiat de caràcter consultiu, interdisciplinari i independent d'assessorament de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració, de les persones físiques o jurídiques titulars dels serveis de la xarxa de serveis socials d'atenció pública, i dels professionals que hi presten serveis mitjançant els col·legis professionals respectius.

  1. Les finalitats del Comitè són sensibilitzar el personal dels serveis i els centres respecte de la dimensió ètica en la pràctica que desenvolupen, garantir el dret de les persones al respecte a la seva personalitat, dignitat humana i intimitat, sense cap discriminació, i identificar, analitzar i avaluar els aspectes ètics de la pràctica social.

Article 3

Funcions 1. Les funcions del Comitè d'Ètica de Serveis Socials són les següents:

  1. Emetre informes i recomanacions sobre la tipologia de casos sorgits en la pràctica dels serveis socials.

  2. Proposar protocols d'actuació per a les tipologies de situacions en les quals sorgeixin conflictes ètics.

  3. Assessorar els professionals dels serveis socials en relació amb les demandes relatives a tipus d'actuacions i pautes per abordar els casos.

  4. Col·laborar en la formació en ètica assistencial dels professionals que intervenen en l'àmbit d'actuació dels serveis socials de la xarxa pública de serveis socials.

  5. Elaborar una memòria anual de les seves activitats i trametre-la a la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració i als consells insulars.

  1. Les funcions del Comitè d'Ètica de Serveis Socials s'entenen sense perjudici de les competències que, en matèria d'ètica i deontologia dels professionals, corresponen als col·legis professionals respectius.

  2. No és funció del Comitè d'Ètica peritar les denúncies o reclamacions que afectin els procediments tècnics de la intervenció social, o manifestar-s'hi.

Tampoc no emet judicis sobre les responsabilitats eventuals dels professionals implicats en els assumptes que estudiïn, sense perjudici del deure de posar en coneixement de les autoritats administratives o judicials els fets dels quals tenguin coneixement en l'exercici de les seves funcions que puguin ser constitutius de falta o delicte.

Capítol II Composició, òrgans i funcionament del Comitè d'Ètica de Serveis Socials Article 4

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR