Decret 26/2007, de 30 de març, pel qual s'aprova el Pla de Gestió del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) Àrea Marina del Sud de Menorca (ES5310036)

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Medi Ambient
Rango de LeyDecret

Decret 26/2007, de 30 de març, pel qual s'aprova el Pla de Gestió del Lloc d'Importància Comunitària (LIC) Àrea Marina del Sud de Menorca (ES5310036) Amb l'Acord de Consell de Govern de 28 de juliol de 2000 es proposa l'àrea marina anomenada Sud de Menorca (ES 5310036) com a lloc d'importància comunitària en el marc de la Directiva 92/43/CEE del Consell, de 21 de maig, relativa a la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i flora silvestres. Es va aprovar la proposta dels LIC definitivament per l'Acord de Consell de Govern de 3 de març de 2006, i es va adoptar la proposta balear dels LIC de la regió biogeogràfica mediterrània mitjançant Decisió de la Comissió de 19/VII/2006.

Aquest LIC es troba situat al sud de Menorca i abraça les aigües de la franja costanera que van des dels Calons fins a la Platja de Sant Adeodat.

Geomorfològicament, es tracta d'una plataforma tabular miocènica que vers a la mar conforma penya-segats de potència mitjana. Aquesta plataforma sovint és retallada per barrancs de gran potència, els quals a la seva desembocadura, han format cales. Alguns d'aquest barrancs porten cursos continus d'aigua els quals creen hàbitats i enclavaments ecològics molt interessants (Algendar i Trebalúger). Entre les comunitats bentòniques d'aquest LIC destaquen les praderies posidònia oceànica (hàbitat prioritari per la Directiva 92/43/CEE) les quals són dominants en aquest enclavament. També cal destacar la bona conservació que presenten les praderies de Cymodocea nodosa i els fons detrítics de maërl.

La Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, conscient del patrimoni natural que representen els prats de fanerògames marines, així com de la necessitat de preservar-los, elaborà i engegà amb la participació de la Direcció General de Pesca, la Fundació Bosch i Gimpera, i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats, el projecte `Protecció de praderies de posidònia als LIC de Balears'.

Aquest projecte rep el finançament europeu per decisió de la Comissió de 5 de juliol de 2001, dins l'àmbit LIFE Natura (normativa que regula l'instrument financer per al medi ambient).

La Llei 5/2005, de 26 de maig, per a la conservació dels espais de rellevància ambiental (LECO), preveu al seu article 38.1 que el Govern de les Illes Balears ha de fixar les mesures de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR