Decret 17/2009, de 6 de març, pel qual s'estableix un pla de gestió per a la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Agricultura i Pesca
Rango de LeyDecret

Decret 17/2009, de 6 de març, pel qual s'estableix un pla de gestió per a la pesca amb arts de tirada tradicionals en aigües de les Illes Balears El Reglament (CE) 1967/2006 del Consell, de 21 de desembre, relatiu a les mesures de gestió per a l'explotació sostenible dels recursos pesquers del mar mediterrani i pel qual es modifica el Reglament (CEE) núm. 2847/1993 i es deroga el Reglament (CE) núm. 1626/1994, estableix la possibilitat d'autoritzar, com a excepció i en el marc de plans de gestió, l'ús de xarxes de tirada.

A les Illes Balears és tradicional l'ús dels arts de tirada coneguts com jonquillera i artet per a gerret o gerretera, que s'empren per a la captura del jonquillo (espècies entre les quals destaquen el gòbids Aphia minuta i Pseudaphya ferreri com a espècies principals, i Crystallogobius linearis i Gymnammodytes cicerelus com a espècies secundàries) i del gerret (Spicara smaris), respectivament.

Per la importància socioeconòmica d'aquesta matèria i per la possible afectació a altres pesqueres, sembla oportú establir una regulació específica per a la pesca amb aquests arts, la qual ha de tenir en compte, d'una banda, els resultats del seguiment científic i, de l'altra, el parer de les confraries de pescadors afectades.

En l'elaboració d'aquesta norma s'ha complert el tràmit de comunicació a la Comissió Europea que preveu l'article 46 del Reglament (CE) núm.

850/1998 del Consell, de 30 de març, per a la conservació dels recursos pesquers mitjançant mesures tècniques de protecció dels juvenils d'organismes marins.

Així mateix, s'han consultat les entitats representatives del sector afectat.

Aquest Decret es dicta a l'empara de la competència de desplegament legislatiu i d'execució que l'article 31.8 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears atribueix a la Comunitat Autònoma en matèria d'ordenació del sector pesquer.

Per tot això, a proposta de la consellera d'Agricultura i Pesca, havent escoltat el Consell Consultiu, i havent-ho considerat el Consell de Govern a la sessió del dia 6 de març de 2009,

DECRET Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació Aquest Decret té per objecte establir un pla de gestió per a la pesca amb arts de tirada tradicionals i és d'aplicació a les aigües de les Illes Balears.

Article 2

Arts de pesca Els arts de tirada tradicionals a les Illes Balears són la jonquillera i l'artet per a gerret o gerretera, que tenen les següents...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR