Decret 39/2007 de 13 d'abril pel qual es crea el Guardó del Govern de les Illes Balears a l'Ocupació

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyDecret

Decret 39/2007 de 13 d'abril pel qual es crea el Guardó del Govern de les Illes Balears a l'Ocupació L'article 35.1 de la Constitució espanyola estableix que el treball és un dret i un deure de tots els espanyols; d'altra banda, l'article 40 del text constitucional disposa que els poders públics han de dur a terme una política orientada a la plena ocupació.

Per altra banda, l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears aprovat per la Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, modificada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, en l'article 27 reconeix el dret dels ciutadans a l'ocupació i al treball establint que les administracions públiques impulsaran l'ocupació estable; i l'article 19 estableix que les administracions públiques de les Illes Balears han de garantir a tota persona dependent el dret a la seva integració socioprofessional, per mitjà d'una política d'igualtat d'oportunitats i desenvolupament de mesures d'acció positiva.

En compliment d'aquests principis rectors, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears duu a terme, en el marc de la política d'ocupació, diverses accions i programes encaminats a incentivar la incorporació efectiva de les persones desocupades en el mercat laboral.

En aquest sentit, el Pla d'Ocupació de les Illes Balears vigent recull com a col·lectius prioritaris per atendre, en termes d'igualtat, d'integració i de cohesió social, les persones amb discapacitat, les dones treballadores, els joves, les persones en situació d'atur de llarga durada majors de 45 anys, els treballadors i les treballadores immigrants i les persones en situació d'exclusió social.

En aquest context, i atesa la importància d'aquestes accions, es considera convenient institucionalitzar un guardó per distingir les empreses que destaquin per l'elevat nivell de contractació de persones desocupades, en particular d'aquells col·lectius amb especials dificultats d'inserció laboral, de manera que amb això afavoreixen tant la realització personal com la integració social d'aquestes persones i, alhora, l'exercici...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR