Decret 40/2009, de dia 26 de juny, pel qual es creen centres d'educació de persones adultes

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 40/2009, de dia 26 de juny, pel qual es creen centres d'educació de persones adultes L'entrada en vigor de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, configura el dret a l'educació com un dret de caràcter social, i manifesta que el sistema educatiu tindrà com a principi fonamental l'educació permanent. A aquest efecte, ha de facilitar a les persones adultes la seva incorporació als diferents ensenyaments. Així mateix, en l'article 66 estableix que la finalitat de l'educació de les persones adultes és la d'oferir a totes les persones més grans de divuit anys la possibilitat d'adquirir, actualitzar, completar o ampliar els seus coneixements i aptituds per al seu desenvolupament personal i professional; i que té com a objectiu adquirir una formació bàsica, ampliar i renovar els seus coneixements, habilitats i destreses de manera permanent i facilitar l'accés als diferents ensenyaments del sistema educatiu, com també millorar la seva qualificació professional o adquirir una preparació per a l'exercici d'altres professions i incrementar el desenvolupament en les persones adultes de la seva capacitat de participació en la vida social, cultural, política i econòmica i fer efectiu el seu dret a la ciutadania democràtica.

Atès, doncs, l'esperit consagrat a la Llei esmentada, les autoritats acadèmiques han anat realitzant esforços encaminats a donar l'atenció necessària a aquests ensenyaments, i crear centres i aules encaminats a aquesta finalitat.

Paral·lelament al marc normatiu bàsic, en l'àmbit de la nostra Comunitat Autònoma s'aprovà la Llei 4/2006, de 30 de març, d'educació i formació permanents de persones adultes de les Illes Balears, la qual forma el règim jurídic que, segons l'article 1, té per objecte regular, garantir i promocionar l'educació i la formació permanents de les persones adultes a la comunitat autònoma de les Illes Balears. En l'article 21, determina el procediment per a la creació i l'autorització de centres i ensenyaments i disposa que els centres públics d'educació de persones adultes s'han de crear per decret del Govern de les Illes Balears.

En aquests termes, la creació de centres públics correspon al Govern autonòmic, d'acord amb l'article 17 de la Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR