Decret 67/2010, de 28 de maig, pel qual s'aprova el Reglament que regula l'organització i el funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyDecret

Decret 67/2010, de 28 de maig, pel qual s'aprova el Reglament que regula l'organització i el funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears La reforma de l'Estatut d'autonomia de 2007 va crear el Consell Insular de Formentera, va reconèixer potestat reglamentària als consells insulars i va definir el Consell Econòmic i Social com a òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

Aquestes previsions de l'Estatut d'autonomia varen dur a la modificació de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social mitjançant la Llei 5/2009, de 17 de juny.

A la vegada, aquesta modificació legal ha implicat la necessitat d'adaptar, així mateix, el Reglament d'organització i funcionament del CES, aprovat per Decret de Consell de Govern 128/2001. Davant l'opció de fer una modificació puntual per adaptar-lo a la nova regulació legal, o aprofitar per posar en valor l'experiència de nou anys de funcionament del Consell, es va optar per aquesta i es va redactar un reglament nou.

L'article 13.2 a) de la Llei del Consell disposa que és competència del Ple l'aprovació del Reglament intern d'organització i funcionament per majoria de dos terços dels seus membres. En conseqüència, en la sessió del Ple del Consell de dia 24 de març de 2010 es va aprovar aquest reglament.

Igualment en l'article 13.2 a) es disposa que un cop aprovat el Reglament pel Ple, s'ha de trametre al Consell de Govern perquè l'aprovi i ordeni la seva publicació.

D'acord amb el que estableixen els articles 43.3 i 44 de la Llei 4/2001, de 14 de març, del Govern de les Illes Balears, aquest Decret no es va sotmetre a audiència ni a informació pública, atesa la naturalesa organitzativa de la disposició administrativa de caràcter general.

A més a més, d'acord amb el que estableix l'article 10.6 de la Llei 5/1993, de 15 de juny, del Consell Consultiu de les Illes Balears, no és preceptiva l'emissió de dictamen.

Atès que segons l'article 1 núm. 2 de la Llei 10/2000, les relacions institucionals del Consell s'han d'articular a través de la Conselleria en matèria de treball, a proposta del conseller de Treball i Formació, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de 28 de maig de 2010,

DECRET Article únic S'aprova el Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, que s'incorpora com a annex a aquest Decret, i se n'ordena la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Disposició derogatòria única Queden derogats el Decret 128/2001, de 9 de novembre, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, i el Decret 109/2006, de 22 de desembre, pel qual es modifica el Decret 128/2001, de 9 de novembre.

Disposició final única Aquest decret entrarà el vigor l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 28 de maig de 2010

EL PRESIDENT Francesc Antich i Oliver El conseller de Treball i Formació Pere Aguiló Crespí ANNEX Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears aprovat pel Ple del dia 24 de març de 2010

Títol I. Disposicions generals Article 1. Objecte Article 2. Règim jurídic Article 3. Informació complementària i compareixença d'autoritats Article 4. Règim de suplències Article 5. Sessió preliminar Article 6. Sessió de constitució Títol II. Dels membres del CES Article 7. Drets i deures Article 8. Durada del mandat i cessament Article 9. Absències Títol III. Òrgans del CES Capítol I. Els òrgans unipersonals Article 10. La persona titular de la Presidència Article 11. Funcions de la persona titular de la Presidència Article 12. Les persones titulars de les vicepresidències Article 13. Funcions de les persones titulars de les vicepresidències Article 14. La persona titular de la Secretaria General Capítol II. El Ple Article 15. Funcions del Ple Article 16. Deliberacions Capítol III. La Comissió Permanent Article 17. Funcions de la Comissió Permanent Article 18. Sessions i quòrum d'assistència Capítol IV. Les comissions de treball Article 19. Naturalesa i constitució Article 20. Tipus de comissions de treball Article 21. Participació d'altres entitats en les comissions de treball Article 22. Presidència i secretaria de les comissions de treball Article 23. Sessions i quòrum d'assistència de les comissions de treball Capítol V. Els grups de treball Article 24. Els grups de treball Títol IV. Règim de funcionament Capítol I. Disposicions generals Article 25. L'activitat del CES Article 26. Presentació d'esmenes Article 27. Adopció d'acords Article 28. Publicitat dels acords, dictàmens i informes del CES Article 29. Acta de les sessions Capítol II. Els dictàmens del Consell Article 30. Els dictàmens Article 31. Sol·licitud de dictàmens Article 32. Tramitació ordinària Article 33. Tramitació urgent Article 34. Normes especials de tramitació Capítol III. Memòria sobre l'economia, el treball i la societat a les Illes Balears Article 35. Elaboració de la memòria anual del CES Capítol IV. Estudis i informes per iniciativa pròpia Article 36. Elaboració d'estudis i informes Títol V. Règim econòmic, financer i de personal Article 37. Règim econòmic Article 38. Gestió pressupostària Article 39. Contractació Article 40. Règim de personal Article 41. Patrimoni Article 42. Indemnitzacions i compensacions Títol VI. La Reforma del Reglament Article 43. La reforma del Reglament TÍTOL I DISPOSICIONS GENERALS Article 1

Objecte L'objecte d'aquest Reglament és desplegar la Llei del Consell Econòmic i Social pel que fa al seu règim jurídic i al procediment d'actuació dels seus òrgans.

Article 2

Règim jurídic 1. L'organització i el funcionament interns del CES s'han de regir per la Llei 10/2000, de 30 de novembre, (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), per les seves lleis de modificació, pel present Reglament, per altres normes que siguin d'aplicació al Consell i per les instruccions i directrius que per al seu desenvolupament dictin els òrgans directius del Consell.

  1. La revisió en via administrativa dels actes dictats pels òrgans del Consell i el règim de reclamacions prèvies a l'exercici d'accions civils i laborals s'ha d'ajustar a la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

  2. L'exercici d'accions judicials i la representació i defensa del Consell davant tota casta d'ordres i òrgans jurisdiccionals correspon als lletrats de la comunitat autònoma de les Illes Balears, en els termes prevists en la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Article 3

Informació complementària i compareixença d'autoritats 1. Els membres del Govern de les Illes Balears poden comparèixer davant del Ple del CES a iniciativa pròpia, amb comunicació prèvia al president/a del CES, o a sol·licitud del mateix Consell, amb acord previ del Ple. Així mateix, el Ple pot convidar qualsevol altra autoritat o personalitat experta en una matèria determinada amb l'objecte d'obtenir informació sobre qüestions particulars relacionades amb els assumptes de la seva competència. La compareixença pot tenir lloc tant en un Ple ordinari com en un acte convocat a l'efecte.

  1. En cas de produir-se en un Ple convocat, per tractar també altres assumptes, la compareixença ha de tenir lloc al començament de la sessió.

  2. El CES, a través de la persona que ocupi la Presidència, pot sol·licitar tota la informació complementària sobre els assumptes que se li sotmetin a consulta, sempre que aquesta informació sigui necessària perquè n'emeti el dictamen. Si el Consell considera que la documentació tramesa pel sol·licitant és incompleta, pot requerir a l'òrgan que ha fet la consulta que li trameti la que manca. En aquest cas queda interromput el termini previst per a l'emissió de dictàmens fins que sigui acomplert el requeriment. Si aquest no s'atén, s'entendrà que no ha estat acomplert el tràmit de consulta.

  3. En funció de les tasques que duguin a terme, la Comissió Permanent i les comissions de treball poden convidar, a través del seu president o presidenta o de la Secretaria General, qualsevol autoritat o expert en una matèria determinada amb l'objecte d'obtenir informació sobre qüestions particulars relacionades amb els assumptes de la seva competència.

Article 4

Règim de suplències 1. Les organitzacions i institucions representades en el CES han de designar igual nombre de suplents que de membres titulars, els quals seran nomenats pel Consell de Govern, pel mateix procediment que els titulars.

  1. Els membres suplents substituiran els titulars quan aquests no puguin assistir a les reunions del Ple o de les comissions, amb comunicació prèvia a la Secretaria General del CES, la qual ha d'informar la persona titular de la Presidència de la comissió que correspongui en cada cas.

Article 5

Sessió preliminar 1. Havent-se produït la renovació dels membres del Consell, el president o presidenta sortint convocarà la sessió preliminar que s'ha de dur a terme en el termini màxim de 20 dies, comptadors des que es rebi en la seu del Consell la comunicació del Govern de les Illes Balears, en què s'inclogui la proposta de nomenament de la persona titular de la Presidència.

  1. L'ordre del dia de la sessió preliminar ha de contenir únicament dos punts: la presa de possessió dels nous consellers i de les noves conselleres i la votació de la proposta de la persona titular de la Presidència.

  2. En la convocatòria s'ha de fer...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR