Decret 91/2010, de 16 de juliol, pel qual es modifica l'ordenació sanitària territorial de les Illes Balears.

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyDecret

Decret 91/2010, de 16 de juliol, pel qual es modifica l'ordenació sanitària territorial de les Illes Balears.

La Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, disposa en l'article 51.2 que l'ordenació territorial dels serveis de salut és competència de les comunitats autònomes i s'ha de basar en un concepte integrat d'atenció a la salut.

Per acomplir amb el que disposa l'esmentada Llei es va aprovar el Decret 34/1987, de 21 de maig, d'ordenació sanitària de la comunitat autònoma de les Illes Balears, l'aprovació definitiva de la qual va tenir lloc per mitjà del Decret 122/1987, de 30 de desembre, el qual ha estat modificat en diverses ocasions pels decrets següents: el Decret 31/2001, de 23 de febrer; el Decret 122/2002, de 4 d'octubre; el Decret 19/2004, de 27 de febrer; el Decret 124/2005, de 9 de desembre; el Decret 37/2006, de 7 d'abril; i el Decret 59/2009, de 18 de setembre.

Atesa la necessitat de millorar l'accessibilitat de la població a determinats centres de salut, la Comissió d'Ordenació Sanitària Territorial es va reunir i en compliment de les seves funcions va deliberar respecte a un canvi de delimitació de quatre zones bàsiques de salut del municipi de Palma, que afecta les zones bàsiques de salut de Son Serra-la Vileta, de Son Pisà, del Polígon de Llevant i del Rafal Nou. En el si d'aquesta Comissió ha quedat garantida la participació i l'audiència de l'Ajuntament afectat per les modificacions. La representant d'aquest Ajuntament, amb la resta de membres que formen la Comissió, va acordar en la sessió de dia 23 de febrer de 2010, elevar a la persona titular de la conselleria competent en matèria de sanitat la corresponent proposta de modificació de les zones bàsiques de salut, que ara s'aprovarà mitjançant aquest Decret. Ha quedat, per tant, garantida en el procediment d'elaboració d'aquest Decret l'audiència de tots els sectors afectats.

D'altra banda, també consta en l'expedient que el dia 25 de febrer de 2010 el Consell de Salut de les Illes Balears, òrgan de participació i consulta, deliberà sobre aquest text i l'acceptà per unanimitat. S'ha de tenir en compte que l'audiència d'aquest òrgan és preceptiva en aquesta matèria, d'acord amb el que disposa l'article 1.2.i) del Decret 44/2004, de dia 14 de maig, pel qual s'estableix el seu règim i funcionament.

Analitzada la proposta de la Comissió d'Ordenació Sanitària Territorial, així com el parer del Consell de Salut; tenint en compte els criteris d'ordenació sanitària...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR