Decret 34/2008, de 28 de març, de cessament i de nomenament de nous membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup III, com a representants del sector pesquer

Sección2.- Autoritats i personal
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyDecret

Decret 34/2008, de 28 de març, de cessament i de nomenament de nous membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup III, com a representants del sector pesquer L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en la nova redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOIB núm. 32 ext., d'1 de març), disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

L'article 10.2 del Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, aprovat per mitjà del Decret 128/2001, de 9 de novembre (BOIB núm. 140, de 22 de novembre), preveu les causes per les quals cessen en les seves funcions els membres del Consell Econòmic i Social.

La Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), crea aquest òrgan estatutari, li atorga la qualitat d'òrgan de caràcter consultiu i en determina la composició en l'article 4. En aquest sentit, formen part del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears un president o presidenta; el Grup I, format per representants de les associacions empresarials; el Grup II, format per representants d'organitzacions sindicals, i el Grup III, constituït per representants de diferents sectors (agrari, pesquer, de la Universitat de les Illes Balears, etc).

Quant a la designació i al nomenament dels membres del Grup III, pel que fa al representant del sector pesquer, l'article 5 de la Llei 10/2000, abans esmentada, disposa que ha de nomenar-lo el Consell de Govern, amb la designació prèvia de les entitats de rellevància en cada sector.

En data 6 de març 2008 es va comunicar a la Conselleria de Treball i Formació la proposta de la Conselleria d'Agricultura i Pesca, una vegada consultades les institucions, entitats i associacions del sector pesquer, de cessament i posterior nomenament d'un membre titular i d'un membre suplent del Consell Econòmic i Social, integrats en el Grup III, en representació del sector esmentat.

Per tot això, i en virtut del que disposa l'article 5.4 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern de les Illes Balears el nomenament dels representants del Consell Econòmic i Social, amb la designació i proposta prèvies dels grups corresponents.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR