Ordre del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori de 19 de gener de 2008, per la qual s'adapta l'ordre de 26 de juliol de 2006, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per part de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, a la nova estructura orgànica de l'Administració de la ...

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori
Rango de LeyOrdre

Ordre del conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori de 19 de gener de 2008, per la qual s'adapta l'ordre de 26 de juliol de 2006, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per part de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, a la nova estructura orgànica de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears Com a conseqüència de la darrera reestructuració orgànica d'aquesta Administració, la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports es va escindir en la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del territori, per una banda, i la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques, per l'altra, tot de conformitat amb els article 4 i 9 del Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de les Illes Balears, publicat al BOIB 104 de 12 de juliol de 2007.

Atès que l'anterior legislatura, es va publicar al BOIB 107 de 29 de juliol de 2006, l'Ordre de la consellera d'Obres Públiques, Habitatge i Transports de 26 de juliol de 2006, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions per part de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports; i amb l'objecte d'adequar el seu contingut a la nova estructura i a les competències pròpies de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, es fa necessari la publicació de l'Ordre ara ja adaptada a la nova situació.

Així doncs, previ informe del Servei Jurídic i de la Secretària General, dicto la següent O R D R E Article 1

Objecte i finalitat d'utilitat pública o social a què es destina la subvenció.

Aquesta ordre té per objecte establir les bases reguladores de les subvencions a concedir per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori en matèria de les competències que té atribuïdes, i entitats de dret públic que d'ella depenen, com a mesura de foment d'una activitat d'utilitat pública o d'interès social a què es destina la subvenció.

En concret les subvencions d'aquesta conselleria que s'han de regir per aquestes bases són les següents:

Concessió d'ajudes econòmiques a les inversions d'actius fixos destinats al sector del transport regular de viatgers per carretera, transport discrecional de viatgers en autobús i al servei interurbà de transport públic discrecional de viatgers en vehicles de turisme.

Compensació de les reduccions del preu de bitllets de servei públic regular de transports de viatgers per carretera als pensionistes i persones majors de 65 anys i per als membres de famílies nombroses.

Així com, aquelles que, atribuïbles a aquesta Conselleria, puguin ésser incloses al corresponent Pla Estratègic de Subvencions.

En les corresponents convocatòries hauran d'especificar i delimitar els ajuts de les activitats que es pretenen fomentar.

Article 2

Compatibilitat o incompatibilitat amb altres ajudes En cada convocatòria s'assenyalarà la compatibilitat o incompatibilitat de la subvenció amb altres ajudes que el beneficiari pugui obtenir d'aquesta mateixa administració o d'altres entitats públiques o privades. En cas de compatibilitat s'estarà als límits assenyalats en l'article 20 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

L'import de les subvencions regulades en aquesta ordre no pot ser, en cap cas, de tal quantia que de manera aïllada o en concurrència amb altres subvencions o ajudes superi el cost de l'activitat subvencionada.

Article 3

Beneficiaris.

Podran ser beneficiaris qualsevol persona física o jurídica, pública o privada, i les agrupacions que a més de realitzar l'activitat o objecte que fonamenti l'atorgament de la subvenció, complimenti les obligacions assenyalades a l'article 11 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, els requisits indicats en aquestes bases, així com les que s'estableixin en les corresponents convocatòries, i que hagin estat seleccionats, d'acord amb l'article 4 d'aquesta ordre.

A les respectives convocatòries, es podrà determinar si tenen consideració de beneficiaris les persones a què es refereix l'article 9.2 de l'esmentada Llei, i en el mateix sentit, les agrupacions assenyalades a l'article 9.3 del mateix text legal. En aquest darrer supòsit, s'haurà de complimentar allò que estableix el segon paràgraf de l'esmentat article 9.3.

Article 4

Selecció dels beneficiaris.

La selecció dels beneficiaris es podrà dur a terme per procediments que no són de concurs, quan no siguin necessàries la comparació i la prelació, en un únic procediment, de totes les sol·licituds entre sí que reuneixen els pertinents requisits. En aquestos casos, les sol·licituds es podran resoldre individualment, encara que no hagi acabat el termini de presentació, de conformitat amb l'article 17 del Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

En qualsevol cas, s'haurà de desenvolupar el procediment elegit per a la selecció dels beneficiaris, atenent a les característiques de cada subvenció, a la corresponent convocatòria.

Article 5

Sol·licituds.

Tots aquells interessats que reunint els requisits prevists en aquesta ordre i els que s'assenyalen a la corresponent convocatòria pública, podran presentar les seves sol·licituds en la forma, lloc i termini que se determinen en la mateixa. La presentació de la sol·licitud suposarà l'acceptació, per part de l'interessat, de les prescripcions assenyalades en el vigent Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, en aquesta ordre i en la respectiva convocatòria.

Article 6

Documentació a aportar juntament amb la sol·licitud.

  1. Amb la sol·licitud s'adjuntarà la documentació que s'indiqui en la pertinent convocatòria d'entre les assenyalades a continuació, sense perjudici de què s'hi requereixi altra documentació en els supòsits que es consideri oportú:

    1. DNI, NIF o targeta d'identificació fiscal del sol·licitant i dels seus representants legals, i si fos procedent, certificat d'empadronament. En cas que sigui el sol·licitant un consell insular, un ajuntament o una entitat religiosa, serà suficient la presentació d'una declaració responsable del seu representat on consti el corresponent CIF.

    2. Document constitutiu de l'entitat i estatuts socials degudament inscrits en el registre corresponent, o certificat d'inscripció registral dels esmentats documents, així com l'acreditació de la representació amb què actua el signant de la sol·licitud. En cas que sigui el sol·licitant un consell insular, un ajuntament o una entitat religiosa, serà suficient la presentació d'una declaració responsable del seu representant, amb expressió del seu càrrec.

    3. Pel supòsit previst a l'article 9.2 de la vigent normativa de subvencions, s'haurà de aportar el document de compromís a què es refereix dit precepte.

    4. Pels supòsits d'agrupacions assenyalades a l'article 9.3 de la vigent normativa de subvencions, s'haurà de aportar la documentació a què es refereix dit precepte.

    5. En cas que procedeixi, document acreditatiu d'estar d'alta en l'epígraf corresponent de l'Impost d'Activitats Econòmiques, així com el document justificatiu d'estar al corrent de pagament de l'esmentat impost.

    6. Declaració responsable de no tenir causa d'incompatibilitat segons la legislació vigent per a rebre la subvenció.

    7. Declaració responsable del sol·licitant d'estar al corrent de pagament de les obligacions tributaries de la CAIB, i de la Seguretat Social.

    8. Declaració expressa on constin tots els ajuts i subvencions sol·licitats o concedits per qualsevol institució, pública o privada, relacionada amb la sol·licitud presentada

    9. Memòria explicativa de l'activitat a realitzar, amb indicació del seu pressupost, detall d'ingressos i despeses prevists, antecedents, descripció de la inversió, i en el seu cas, els objectius i els mitjans humans i materials necessaris per a la seva execució, així com qualsevol altra dada en la què s'expressi de manera detallada l'activitat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR