Decret 58/2010, de 16 d'abril, de nomenament de membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup II

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Treball i Formacio
Rango de LeyDecret

Decret 58/2010, de 16 d'abril, de nomenament de membres del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, integrats en el Grup II L'article 78 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears disposa que el Consell Econòmic i Social de les Illes Balears és l'òrgan col·legiat de participació, estudi, deliberació, assessorament i proposta en matèria econòmica i social.

L'article 10.2 del Reglament d'organització i funcionament del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, aprovat mitjançant el Decret 128/2001, de 9 de novembre (BOIB núm. 140, de 22 de novembre), modificat pel Decret 109/2006, de 22 de desembre (BOIB núm. 188, de 30 de desembre de 2006) preveu les causes per les quals cessen en les seves funcions els membres del Consell Econòmic i Social.

La Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears (BOIB núm. 150, de 9 de desembre), modificada per la Llei 5/2009, de 17 de juny (BOIB núm. 93, de 27 de juny de 2009) desenvolupa aquest òrgan estatutari, li atorga la qualitat d'òrgan de caràcter consultiu i determina la seva composició en l'article 4. En aquest sentit, formen part del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears un president; el Grup I, format per representants de les associacions empresarials; el Grup II, format per representants d'organitzacions sindicals, i el Grup III, constituït per representants de diferents sectors (agraris, pesquers, de la Universitat de les Illes Balears, etc.).

Quant a la designació i el nomenament dels membres del Grup II, és a dir, el corresponent als representants d'organitzacions sindicals, l'article 5 de la Llei 10/2000, abans esmentada, disposa que els haurà de nomenar el Consell de Govern, amb la designació prèvia de les organitzacions sindicals més representatives en l'àmbit de les Illes Balears.

En data 30 de març de 2010 va tenir entrada a la Conselleria de Treball i Formació la proposta d'UGT-Illes Balears de cessament i posterior nomenament de membres del Consell Econòmic i Social integrats en el Grup II en representació de l'organització sindical esmentada.

Per tot això, i en virtut del que disposa l'article 5.4 de la Llei 10/2000, de 30 de novembre, del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern el nomenament dels membres del Consell Econòmic i Social, un cop feta la designació i la proposta prèvies per part del grup corresponent.

Vist tot això, a proposta del Conseller de Treball i Formació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR