DECRET DE LA BATLESSA L'article 51 del Codi civil determina que serà competent per autoritzar el matrimoni, entre d'altres, el batle del municipi on es celebri o el regidor que aquest delegui. L'article 124 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local a l'apartat 4 ñ), assigna al batle aquelles funcions que li atribueixin expressament les lleis i a l'apartat 5 possibilita ...

SecciónIV - Administracio Municipal
EmisorAjuntament de Palma de Mallorca
Rango de LeyDecret

DECRET DE LA BATLESSA L'article 51 del Codi civil determina que serà competent per autoritzar el matrimoni, entre d'altres, el batle del municipi on es celebri o el regidor que aquest delegui.

L'article 124 de la Llei 7/85, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local a l'apartat 4 ñ), assigna al batle aquelles funcions que li atribueixin expressament les lleis i a l'apartat 5 possibilita la delegació d'aquestes funcions a qualsevol regidor.

Agilitzaria el procediment de celebració de matrimonis, pel que respecta a la tramitació municipal, una delegació per aquest tema específic; però genèrica en qualsevol regidor que fos proposat pel gabinet de protocol.

A proposta del gabinet de protocol,

RESOLC Primer.- Delegar en qualsevol regidor/a municipal la competència de la batlia per autoritzar els matrimonis.

Segon.- L'assignació individual per a cada acte serà efectuada pel gabinet de protocol de l'Ajuntament de Palma d'acord amb el/la regidor/a proposat/ada.

Tercer.- La batlia podrà avocar, en qualsevol moment, de forma individualitzada o general, la competència. L'avocació general es resoldrà mitjançant un nou decret.

Quart.- Aquesta resolució es notificarà als interessats i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Palma, 30 d'octubre de 2008.

Davant meu, La Batlessa El vicesecretari i director de la, secretaria de la Junta de Govern, Aina Calvo Sastre.

José M' Mir de la Fuente.

---------------------DECRETO DE LA ALCALDESA El artículo 51 del Código Civil determina que será competente para autorizar el matrimonio entre otros, el Alcalde del municipio donde se celebre o el regidor en que este delegue.

El artículo 124 de la Ley 7/85, de 2 de abril reguladora de las bases de régimen local en el apartado 4ñ), asigna al Alcalde aquellas funciones que le atribuyen expresamente las Leyes y en el apartado 5 posibilita la delegación de estas funciones a cualquier regidor.

Agilizaría el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR