Decret 65/2008, de 30 de maig, de modificació dels Estatuts de la societat CAIB Patrimoni, SA

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Economia, Hisenda i Innovacio
Rango de LeyDecret

Decret 65/2008, de 30 de maig, de modificació dels Estatuts de la societat CAIB Patrimoni, SA Per mitjà del Decret 120/2001, de 19 d'octubre, es va acordar la constitució de la societat Diversitat 21, SA, i se'n varen aprovar els Estatuts.

La societat esmentada es va crear mitjançant escriptura pública de data 5 de desembre de 2001, amb número de protocol 3086, atorgada davant el notari Miguel Cases Lafarga.

Posteriorment, pel Decret 38/2004, de 23 d'abril, es modificà, entre altres aspectes, la denominació de la societat, la qual passà a denominar-se CAIB Patrimoni, SA.

L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és l'únic soci d'aquesta entitat, la qual constitueix, per tant, una societat integrada dins el sector públic autonòmic de conformitat amb el que disposa l'article 1.3 c del Text refós de la Llei de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, i la resta de legislació concordant.

Doncs bé, la nova Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic, estableix un règim jurídic peculiar pel que fa a les relacions contractuals de les administracions públiques i de la resta de poders adjudicadors amb les seves entitats instrumentals, sempre que els estatuts o l'instrument jurídic equivalent que regeixen aquestes entitats instrumentals prevegin, expressament, determinats aspectes d'aquest règim jurídic, en els termes que estableix la mateixa Llei. En aquest sentit, l'actual referència continguda en l'article 2.2 in fine dels Estatuts no satisfà suficientment les noves exigències legals, per la qual cosa se suprimeix la referència esmentada i se substitueix per una regulació més àmplia, que ara es conté en el nou article 2 bis.

D'altra banda, els Estatuts de la societat no concreten el règim jurídic aplicable a la persona que, si escau, ocupi el càrrec de gerent o apoderat general, llevat de les mínimes referències en aquesta qüestió que es fan en les lletres t i v de l'article 26, en el marc de les funcions pròpies del Consell d'Administració, al qual correspon decidir sobre aquests eventuals apoderaments i, en general, sobre el personal al servei de la societat. Per això s'afegeix un nou apartat 4 a l'article 26 dels Estatuts, d'acord amb el qual el gerent, si n'hi ha, té la condició d'alt càrrec, sense perjudici que la seva relació amb la societat s'hagi de regir, pel que fa a la prestació de serveis inherent en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR