Instrucció 8/2009 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, sobre jubilació i prolongació de la permanència en el servei actiu del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears

Sección3.- D'altres disposicions
EmisorConselleria de Salut i Consum
Rango de LeyInstrucció

Instrucció 8/2009 del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, sobre jubilació i prolongació de la permanència en el servei actiu del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears La Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut, va derogar els estatuts jurídics de personal mèdic, de personal sanitari no facultatiu i de personal no sanitari de les institucions sanitàries de la Seguretat Social. També va unificar i va substituir el règim jurídic aplicable a aquest personal per un nou marc regulador que va posar fi a la dispersió normativa que havia regulat aquest col·lectiu, actualitzat i adaptat al model de l'estat de les autonomies i al concepte i a l'abast actuals de l'assistència sanitària.

En l'article 26 i en la disposició transitòria setena, l'Estatut marc va introduir innovacions importants en matèria de jubilació, que es tradueixen en la reducció de l'edat de jubilació forçosa del personal estatutari de setanta anys a seixanta-cinc anys. Això no obstant, s'estableixen uns supòsits que possibiliten, en determinades circumstàncies, prolongar la permanència en el servei actiu.

Per això cal dictar unes instruccions que harmonitzin i desenvolupin els procediments que possibilitin al personal estatutari exercir aquest dret, sense perjudici d'una regulació posterior del procediment avaluador de la capacitat funcional prevista en l'article 26 ni de la necessària planificació dels recursos humans dins un pla d'ordenació en la qual s'estableixin les necessitats de l'organització que han de ser preses en consideració per autoritzar la prolongació de la permanència en el servei actiu de les persones que s'acullin al supòsit regulat en l'article 26.

Per tot això, d'acord amb l'article 21 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de les Illes Balears i exercint les funcions que m'atribueix la Resolució de la consellera d'Interior de 31 de març de 2008 de delegació de competències en matèria de personal estatutari en el conseller de Salut i Consum i en el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, dict la següent Instrucció Article 1

Objecte Aquesta instrucció té com a objecte regular el procediment per exercir el dret a prolongar la permanència en el servei actiu, d'acord amb la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

Article 2

Àmbit d'aplicació Aquesta instrucció és aplicable al personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears, ens públic de caràcter autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de sanitat.

Article 3

Òrgan competent En virtut de les delegacions de competències efectuades mitjançant la Resolució de la consellera d'Interior de 31 de març de 2008 (BOIB núm. 47, de 8 d'abril, i la Resolució de correcció d'errades d'aquesta, publicada en el BOIB núm. 60, de 3 de maig) i la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 9 d'abril de 2008 (BOIB núm. 48, de 10 d'abril, i la Resolució de correcció d'errades d'aquesta, BOIB núm. 62, de 6 de maig), els òrgans competents per resoldre la jubilació i la prolongació de la permanència en el servei actiu són aquests:

  1. respecte al personal estatutari adscrit als Serveis Centrals, el secretari general del Servei de Salut de les Illes Balears;

  2. respecte al personal estatutari adscrit a les gerències respectives, els gerents d'atenció especialitzada i d'atenció primària.

Article 4

Jubilació i prolongació de la permanència en el servei actiu 1. La jubilació forçosa del personal estatutari del Servei de Salut de les Illes Balears es declara en complir la persona interessada l'edat de 65 anys.

  1. Això no obstant, pot prolongar la permanència en el servei actiu el personal estatutari que estigui en algun dels supòsits següents:

  1. Supòsit previst en el paràgraf segon de l'article 26.2 de l'Estatut marc:

    la persona interessada pot sol·licitar prolongar la permanència en el servei actiu fins que compleixi setanta anys d'edat sempre que quedi acreditat que té la capacitat funcional necessària per exercir la professió o desenvolupar les activitats corresponents al seu nomenament. Aquesta prolongació ha de ser autoritzada pel servei de salut corresponent segons les necessitats de l'organització, articulades en el marc dels plans d'ordenació de recursos humans.

  2. Supòsit previst en l'article 26.3 de l'Estatut marc: es pot prorrogar el servei actiu --a instància de la persona interessada-- quan en el moment de complir l'edat de jubilació forçosa li faltin sis anys o menys de cotització per tenir dret a la pensió de jubilació. Aquesta pròrroga no es pot prolongar més enllà del dia en què la persona interessada completi el temps de cotització necessari per tenir dret a la pensió de jubilació, sigui quin sigui l'import d'aquesta. La concessió de la pròrroga està supeditada al fet d'acreditar que té la capacitat funcional necessària per exercir la professió o desenvolupar les activitats corresponents al seu nomenament.

Article 5

Requisits per instar a prolongar la permanència en el servei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR