Decret 43/2010, de 5 de març, pel qual es modifica el Decret 5/2004, de 23 de gener, pel qual es crea i regula l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears (INESTUR)

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de Turisme
Rango de LeyDecret

Decret 43/2010, de 5 de març, pel qual es modifica el Decret 5/2004, de 23 de gener, pel qual es crea i regula l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears (INESTUR) L'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears (INESTUR), articulat com una empresa pública de les definides en l'article 1.b.1 de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'entitats autònomes i empreses públiques i vinculades a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, té com a àmbit territorial per a l'exercici de les seves funcions el de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Per al compliment de la seva finalitat institucional, l'Institut desenvolupa les seves activitats i s'organitza en tres àrees:

-- Qualitat Turística (IQT) -- Recerca i Tecnologies Turístiques (CITTIB) -- Inversions per a la Millora de l'Entorn Turístic (IMET) Així mateix, els òrgans de gestió que preveu el Decret 5/2004, de 23 de gener, són:

  1. El director o directora gerent.

  2. Els caps d'àrea.

Ara, l'actual marc de crisi econòmica obliga l'Administració a intentar una reestructuració en les seves entitats i empreses destinada a una reducció de despeses, que, no obstant això, no impliqui una reducció en la seva capacitat d'actuació ni vagi en detriment de la seva eficàcia.

Per aquesta raó, i també perquè es considera necessària en l'INESTUR una figura específica d'àmbit interinsular, capaç d'aconseguir una coordinació eficaç en totes les Illes Balears, per tal de facilitar que l'entitat pugui aconseguir els seus objectius en l'àmbit de tota la comunitat autònoma, s'ha considerat necessari dur a terme una modificació de l'articulat del Decret 5/2004, en el sentit, d'una banda, de suprimir els tres caps d'àrea actualment prevists en el Decret, i de l'altra, d'introduir un nou òrgan de gestió: el coordinador o coordinadora entre illes.

Per tant, a proposta de la consellera de Turisme, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 5 de març de 2010,

DECRET Article primer Es modifica l'article 3 del Decret 5/2004, de 23 de gener, pel qual es crea i regula l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears, el qual passa a tenir la redacció següent:

Article 3

Estructura organitzativa 1. L'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears es regeix pels òrgans següents:

1.1. Òrgans de govern:

  1. El president o presidenta de l'Institut.

  2. El Consell d'Administració.

    1.2. Òrgans de gestió:

  3. El director o directora gerent.

  4. El coordinador o coordinadora entre illes.

Article segon

Es modifica l'apartat 1 de l'article 6 del Decret 5/2004, el qual passa a tenir la redacció següent:

Article 6

El Consell d'Administració 1. Com a òrgan col·legiat de direcció de l'Institut d'Estratègia Turística de les Illes Balears, s'ha de constituir un consell d'administració, integrat pel president o presidenta de l'Institut, que el presideix; el director o directora general competent...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR