Decret 74/2008, de 27 de juny, pel qual es fixen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per a l'any acadèmic 2008-2009

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 74/2008, de 27 de juny, pel qual es fixen els preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments oficials de la Universitat de les Illes Balears per a l'any acadèmic 2008-2009

La Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada per la Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, estableix en l'article 81.3 b) que els preus públics per als estudis que condueixen a l'obtenció de títols oficials els ha de fixar la Comunitat Autònoma corresponent dins els límits que estableixi la Conferència General de Política Universitària, que estaran relacionats amb els costs de prestació del servei, mentre que els preus corresponents a la resta d'estudis els ha de fixar el consell social de la universitat que correspongui.

D'acord amb l'article 36.4 de la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, i la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de taxes i preus públics, és procedent de fixar els preus que ha de satisfer l'alumnat universitari per la prestació del servei públic de l'educació superior a la Universitat de les Illes Balears per a l'any acadèmic 2008-2009.

Finalment, d'acord amb els límits de preus públics per serveis acadèmics en els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials per a l'any acadèmic 2008-2009 fixats per l'Acord de la Conferència General de Política Universitària de 2008) i tenint en compte les consideracions del Consell de Direcció de la Universitat de les Illes Balears en la sessió de dia 17 de juny de 2008, per mitjà d'aquest Decret es fixen els preus públics que s'han de satisfer durant l'any acadèmic 2008-2009 per la prestació de serveis acadèmics a la Universitat de les Illes Balears pel que fa a ensenyaments de caràcter oficial.

Per tot això, havent escoltat la Universitat de les Illes Balears, propòs al Consell de Govern el següent DECRET Article 1

Objecte 1. Aquest Decret té per objecte fixar els preus públics dels serveis acadèmics en els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de la Universitat de les Illes Balears per a l'any acadèmic 2008-2009.

  1. El Consell Social de la Universitat de les Illes Balears fixarà els preus per la prestació dels serveis acadèmics en els ensenyaments que no tenguin caràcter oficial.

Article 2

Centres adscrits Els centres i instituts universitaris adscrits han d'abonar a la Universitat de les Illes Balears el 25% de la quantia total ingressada pel seu alumnat per la prestació de serveis acadèmics d'acord amb les tarifes dels annexos I, II i III d'aquest Decret, sense perjudici del que s'hagi acordat en els corresponents convenis d'adscripció.

Article 3

Preus públics per la prestació de serveis acadèmics 1. El preu per serveis acadèmics de cada matèria, assignatura, disciplina o activitat s'ha de calcular de conformitat amb el nombre de crèdits assignats a aquesta en els plans d'estudis de la Universitat de les Illes Balears, el nivell d'experimentalitat en què es trobin els ensenyaments que condueixen al títol oficial que es pretén obtenir i el fet que es tracti de la primera, segona o successiva matrícula, d'acord amb les tarifes dels annexos I, II i III i les altres normes contingudes en aquest Decret.

  1. No obstant l'apartat anterior, el preu per serveis acadèmics de les assignatures d'elecció lliure per part de l'alumnat s'ha de calcular d'acord amb la tarifa establerta per als ensenyaments als quals pertanyen cada una de les assignatures escollides, amb independència del títol oficial que es pretén obtenir. En el cas que s'opti per assignatures de lliure configuració incloses en plans d'estudis que condueixen a l'obtenció de títols propis, el preu és el fixat pel Consell Social per als estudis propis de la Universitat. Si s'opta per assignatures o activitats de lliure configuració que no pertanyin a cap pla d'estudis, s'aplicaran els preus corresponents al nivell d'experimentalitat 4 que figura en l'annex I.

  2. En el cas de la matrícula d'assignatures declarades sense docència per raó d'extinció del pla d'estudis o per qualsevol altre motiu, l'alumnat ha d'abonar l'import íntegre per serveis acadèmics si la Universitat li ofereix un sistema de tutories programades o de docència alternativa. En el cas que no s'ofereixi cap programació docent, s'ha d'abonar només el 25% de la tarifa ordinària.

Article 4

Nombre mínim de crèdits matriculats a l'inici dels estudis 1. L'alumnat que iniciï els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris oficials de diplomatura, arquitectura tècnica, enginyeria tècnica, llicenciatura o enginyeria s'ha de matricular, com a mínim, de trenta-sis crèdits d'entre les assignatures troncals i obligatòries de primer curs, d'acord amb l'estructuració del pla d'estudis corresponent.

  1. L'alumnat que iniciï els ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols oficials de màster s'ha de matricular, com a mínim, de quinze crèdits.

  2. L'alumnat que es matriculi en ensenyaments de caràcter oficial que es puguin seguir totalment en línia no s'ha d'atenir al que indiquen els apartats 1 i 2 d'aquest article.

  3. L'alumnat que iniciï uns ensenyaments de caràcter oficial amb estudis parcialment adaptats, convalidats o reconeguts ha de complir els requisits exposats en els apartats 1 i 2 entre els crèdits adaptats, convalidats o reconeguts i aquells de què es matriculi efectivament.

  4. L'alumnat que tengui la consideració d'esportista d'alt nivell en el moment d'iniciar els ensenyaments universitaris, amb el reconeixement explícit del Consell Superior d'Esports o de la Conselleria d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, pot matricular-se només del 50% dels crèdits prevists en els apartats 1 i 2 anteriors.

  5. L'alumnat amb un grau de minusvalidesa reconegut igual o superior al 33% en el moment d'iniciar els ensenyaments universitaris i l'alumnat amb necessitats educatives especials que pugui requerir adaptacions acadèmiques no s'ha d'atenir al que indiquen els apartats 1 i 2 d'aquest article, si així ho recomana l'informe psicopedagògic elaborat per l'Oficina Universitària de Suport a Persones amb Necessitats Especials de la Universitat de les Illes Balears.

Article 5

Tutela acadèmica 1. L'alumnat de doctorat ha de formalitzar una matrícula cada any acadèmic durant el període d'elaboració de la tesi doctoral en concepte de tutela acadèmica, d'acord amb la tarifa que s'estableix en l'annex IV. En el supòsit d'impagament, la quantia corresponent romandrà pendent a l'efecte previst en l'article 18 d'aquest Decret.

  1. La tarifa establerta en l'annex IV i l'efecte previst en l'article 18 també s'han d'aplicar a la tutela acadèmica de l'alumnat durant el període d'elaboració del projecte de fi de màster o del projecte de fi de carrera, en el supòsit que la defensa del projecte no es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR