Decret 139/2008, de 19 de desembre, pel qual es modifiquen els Estatuts de la societat Fires i Congressos de Balears SA, amb el règim de la societat com a mitjà propi instrumental de les administracions públiques i dels ens instrumentals

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria de ComerC, induStria i Energia
Rango de LeyDecret

Decret 139/2008, de 19 de desembre, pel qual es modifiquen els Estatuts de la societat Fires i Congressos de Balears SA, amb el règim de la societat com a mitjà propi instrumental de les administracions públiques i dels ens instrumentals En virtut del Decret 9/1993, de 11 de febrer, es va acordar la constitució de la societat Fires i Congressos de Balears, SA, i se'n varen aprovar els Estatuts.

La societat esmentada es va crear mitjançant escriptura pública de data 16 de març de 1993, amb numero de protocol 794, atorgada davant el notari Francisco de Asís Sánchez-Ventura Ferrer.

L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és l'únic soci d'aquesta entitat, la qual constitueix, per tant, una societat integrada dins el sector públic autonòmic de conformitat amb el que disposa l'article 1.3 c del Text refós de la Llei de Finances de la Comunitat de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 24 de juny, i la resta de legislació concordant.

Doncs bé, la nova Llei 30/2007, de 30 d'octubre, de contractes del sector públic, estableix un règim jurídic peculiar pel que fa a les relacions contractuals de les administracions públiques i de la resta de poders adjudicadors amb les seves entitats instrumentals, sempre que els estatuts o l'instrument jurídic equivalent que regeixen aquestes entitats instrumentals prevegin, expressament, determinats aspectes d'aquest règim jurídic, en els termes que estableix la mateixa Llei.

D'altra banda, l'article 20.3 de la Llei 3/1989, de 29 de març, d'empreses públiques i vinculades de la Comunitat Autònoma, estableix que els estatuts d'aquestes entitats instrumentals han de ser aprovats pel Consell de Govern, la qual cosa exigeix interpretar que les modificacions estatutàries posteriors també han de ser aprovades o, millor dit, autoritzades per aquest mateix òrgan de govern de la Comunitat Autònoma.

Per tot això, a proposta de la consellera de Comerç, Indústria i Energia, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió de dia 19 de desembre de 2008,

DECRET Article únic Modificació dels Estatuts de Fires i Congressos de Balears,SA.

S'autoritza la modificació dels Estatuts de l'empresa pública autonòmica Fires i Congressos de Balears, SA, en el sentit d'afegir-hi un nou article, l'article 2 bis, amb la redacció següent:

`Article 2 bis. Règim de la societat com a mitjà propi instrumental de les administracions públiques i dels ens instrumentals 1..De conformitat amb el que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR