Decret 38/2010, de 26 de febrer, pel qual es modifiquen els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 38/2010, de 26 de febrer, pel qual es modifiquen els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) és una entitat creada per la Diputació Provincial de Balears, a la qual va estar lligada entre 1971 i 1979. Posteriorment va estar vinculada al Consell General Interinsular (1979-1983) i, des de 1984, passà a dependre de la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears. Mitjançant el Decret 95/1986, de 6 de novembre, es varen aprovar els nous Estatuts de l'IEB, els quals es varen reformar mitjançant el Decret 24/1990, de 8 de març, per adaptar l'IEB a la Llei 3/1989, de 26 de març, d'entitats autònomes i empreses públiques i vinculades a la CAIB.

El Decret 76/2004, de dia 3 de setembre, modificat pel Decret 91/2004, de 29 d'octubre, va reformar novament els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics per assumir els nous reptes provocats per la separació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de l'Institut Ramon Llull per acord de Consell de Govern de 25 de juny de 2004.

L'article 1 dels Estatuts de l'IEB aprovats pel Decret 76/2004 estableix que l'Institut d'Estudis Baleàrics és una entitat de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia diferent de la Comunitat Autònoma, que té expressament encomanada, en règim de descentralització, l'organització i la gestió de les seves finalitats, i que disposa dels fons adscrits al compliment d'activitats econòmiques. D'acord amb aquest article, l'IEB està adscrit a la Conselleria d'Educació i Cultura. L'article 2 assigna a l'IEB competències fins aleshores exercides per l'Institut Ramon Llull.

Dia 9 de setembre de 2008 es va subscriure el Conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per fer efectiva la modificació dels Estatuts de l'Institut Ramon Llull, la consegüent incorporació de la Comunitat Autònoma a aquest Institut i la correlativa adhesió als seus Estatuts.

L'Institut Ramon Llull, amb les finalitats establertes en l'article 4 dels seus Estatuts, assumeix una part important de les finalitats atribuïdes a l'Institut d'Estudis Baleàrics pel Decret 76/2004, que manté la investigació en totes les àrees de la ciència en els temes relacionats amb les Illes Balears, la promoció i la difusió exterior de la cultura de les Illes Balears, així com l'edició i la difusió d'obres sobre temàtica relativa a aquestes.

L'article 5 g del Decret 11/2007, d'11 de juliol, del president de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, atribueix a la Direcció General de Cultura l'exercici de les competències en els àmbits materials següents: difusió i foment de la cultura; promoció de la cultura balear a l'exterior; cultura popular; llibres i propietat intel·lectual;

biblioteques, museus, arxius i equipaments culturals; patrimoni històric.

Per tot això, amb la finalitat d'evitar la duplicitat d'actuacions i amb l'objecte de racionalitzar la despesa pública, es considera oportú modificar el règim de funcionament de l'entitat autònoma Institut d'Estudis Baleàrics, amb una redefinició de les seves finalitats.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Educació i Cultura, i haventho considerat el Consell de Govern en la sessió de 26 de febrer de 2010,

DECRET Article únic S'aproven els nous Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, que queden redactats tal com apareixen en l'annex d'aquest Decret.

Disposició derogatòria Resten derogades totes les disposicions que s'oposin a aquest Decret i, concretament, el Decret 76/2004, de 3 de setembre, pel qual es reformen els Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, i el Decret 91/2004, de 29 d'octubre, pel qual es modifica el Decret 76/2004.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR