Decret 78/2008, d'11 de juliol, pel qual es modifica el Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil

Sección1.- Disposicions generals
EmisorConselleria d'Educacio i Cultura
Rango de LeyDecret

Decret 78/2008, d'11 de juliol, pel qual es modifica el Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil El Decret 60/2008, de 2 de maig, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil, estableix en la seva disposició addicional primera, apartat 5, els requisits mínims d'espais i instal·lacions que han de complir els centres singulars, que són, entre d'altres, els situats dins el nucli antic de la localitat; els centres situats en una zona de la localitat consolidada de tal manera que suposi greu dificultat comptar amb solars o edificis amb suficient superfície; per això, en el seu conjunt es preveuen uns requisits mínims diferents als previstos a la resta de centres.

Per facilitar l'autorització de centres de primer cicle d'educació infantil en aquells casos que puguin ser considerats centres singulars com preveu l'esmentada disposició addicional primera, també es convenient que els espais oberts per a l'esplai i d'ús exclusiu del centre de primer cicle d'educació infantil siguin d'una superfície total inferior a la prevista per a la resta de centres que fixa l'article 9 h).

De fet, així es dedueix del conjunt de l'expedient de la tramitació del Decret 60/2008 que preveu un conjunt de mesures especials pel que fa a les exigències dels centres singulars.

Per això es justifica la conveniència que la superfície mínima total requerida sigui de 75 m² en lloc dels 100 m² prevists en la redacció publicada del Decret 60/2008, de 2 de maig, ja que resultaria contradictòria a la disminució d'exigències de la resta de la disposició addicional primera. Per aquest motiu, és necessari modificar la lletra h de l'apartat 5 de la disposició addicional primera del Decret 60/2008, de 2 de maig, en el sentit de canviar la superfície mínima requerida dels centres singulars en els termes exposats.

Així mateix, es modifiquen, per raons formals tècniques, dos preceptes més del Decret 60/2008, de 2 de maig. Per una banda, l'article 3, a l'objecte de reenumerar sistemàticament els seus apartats actuals (que són dos), de forma que els seus paràgrafs s'ordenin en tres apartats. Per l'altra, s'ha de suprimir l'actual contingut de la disposició transitòria setena, perquè es correspon amb allò que s'estableix al primer paràgraf de la disposició transitòria segona.

Consegüentment, cal modificar l'enumeració correlativa de la disposició transitòria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR